adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 17% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
500g őzhús600 kcal
-
167g vöröshagyma61 kcal
-
63 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
0 kcal
-
50g vörösbor43 kcal
-
6 kcal
Összesen
786
kcal
- 17% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
3000g őzhús3600 kcal
-
1000g vöröshagyma364 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
0 kcal
-
300g vörösbor255 kcal
-
12g fűszerpaprika34 kcal
Összesen
4706
kcal
- 17% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
68.3g őzhús82 kcal
-
22.8g vöröshagyma8 kcal
-
9 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
-
0.5g vad fűszerkeverék0 kcal
-
6.8g vörösbor6 kcal
-
0.3g fűszerpaprika1 kcal
Összesen
108
kcal
- 17% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 116.8 g
Zsír
-
Összesen 19.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 425 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1624.6 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 140 mg
-
Foszfor 1072 mg
-
Nátrium 264 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.9 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 546.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 32 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 525 micro
-
β-crypt 124 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 388 micro
Összesen
786
kcal
- 17% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 700.7 g
Zsír
-
Összesen 117.6 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 2550 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9747.8 g
-
Cink 65 mg
-
Szelén 297 mg
-
Kálcium 411 mg
-
Vas 108 mg
-
Magnézium 838 mg
-
Foszfor 6431 mg
-
Nátrium 1587 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 119.3 g
-
Cukor 62 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 3278.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 296 micro
-
B6 vitamin: 13 mg
-
B12 Vitamin: 189 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 67 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 15 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 194 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 302 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 71 micro
-
β-karotin 3152 micro
-
β-crypt 742 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2328 micro
Összesen
4706
kcal
- 17% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.9 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 221.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 146 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 74.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 72 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
108
kcal
Hozzávalók
-
1 kg vöröshagyma
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
2 ek cukor
-
3 dl vörösbor
-
3 ek fűszerpaprika
Elkészítés
- A hagymát kockára vágjuk és olajon 1 evőkanál cukorral üvegesre dinszteljük.
- Beletesszük a pirospaprikát, elkeverjük és hozzáadjuk a húst.
- Vadfűszerrel fűszerezzük. Sózni csak a végén kell!
- Ha megpuhult a hús, hozzáöntjük a vörösbort, sózzuk és elfőzzük az alkoholtartalmát.
- A maradék 1 evőkanál cukrot karamellizáljuk, egy kevés vízzel felöntjük és a pörkölthöz adjuk.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 157
- Tegnapi nézettség: 17
- 7 napos nézettség: 126
- Össznézettség: 191982
- Feltöltés dátuma: 2009. január 07.
Ajánló
Burgonyakrokett és áfonyadzsem illik hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Születésnapi ebédre készült. Köretnek krokettet sütöttem hozzá. Áfonyadzsemmel különösen finom.