r
Nosalty Logó

Őszibaracktorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Éva házias konyhája
Őszibaracktorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

piskótatészta

krém

399
Kalória
6.8g
Fehérje
38.5g
Szénhidrátok
24.1g
Zsír
96.9g
Víz
127.7g
Koleszterin
1.9g
Rost
28.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír

piskótatészta

krém

Összesen 399 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír

piskótatészta

krém

Összesen 4771 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír

piskótatészta

krém

Összesen 217 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    496.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    96.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 399 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    81.6 g

Zsír

  • Összesen
    288.8 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1532 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5954.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    1429 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    2471 mg
  • Nátrium
    1578 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    462.4 g
  • Cukor
    341 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    1162.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1837 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    330 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    961 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1561 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    2997 micro
  • β-crypt
    724 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1780 micro
Összesen 4771 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 217 kcal

Elkészítés

piskótatészta

  1. Tojásokat különválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá fölverjük.
  2. Hozzáadjuk a sárgáját, amivel jól összekeverjük, majd a kakaóval összekevert lisztet és a sütőport is hozzákeverjük.
  3. Egy sütőpapírral kibélelt, 26 cm-es tortaformába öntjük, 200 fokon megsütjük.

krém

  1. Lecsöpögtetjük az őszibarackot.
  2. Tejszínt a cukorral, vaníliás cukorral és a habfixálóval fölhabosítjuk, annyit kiveszünk belőle, amennyi szükséges a díszítéshez, kb. 3-4 evőkanál. Majd hozzáadjuk a mascarponét, és egynemű krémet alkotunk.
  3. Ízlés szerinti tojáslikőrt adunk hozzá. Én kb. 4-5 kanálnyi mennyiséget használtam föl.
  4. A piskótatésztát kettőbe vágjuk, és a krém felét rákenjük. Megszórjuk bőven csokidarával.
  5. Az őszibarackokat felkockázzuk, közben a díszítésre is gondolunk, és alkotunk hozzá megfelelő darabokat.
  6. Fölkockázott barackokat a krémre egyenletesen rárakjuk. A másik tortalapot ráhelyezzük, óvatosan lenyomkodjuk.
  7. Majd a maradék krémet rákenjük, kb. 45 percig hűtjük, majd díszítjük a fotó vagy saját ízlésünk szerint. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Spontán ötlet alapján készült ez a torta. Így ez a saját receptem. A likőrrel ízesített krém és a csokidarabok az őszibarackkal nagyon jól harmonizálnak, egy finom ízvilágot kapunk végeredményként.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Cukormentes sajttorta

A sajttorta az egyik legnépszerűbb édesség a világon, melynek rengeteg különböző fajtája és elkészítési módja ismert. Mi most a legegyszerűbb, sütés nélküli verziót ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezek a mi kedvenc fagyizóink az országban: a retrótól a...

Hamarosan indul a fagyiszezon, se vége se hossza nem lesz a különböző ízvariációkat kínáló, hívogató fagyispultoknak az országban. Azért, hogy titeket se érjen váratlanul a fagylaltdömping, ajánlunk hat helyet az országban, kézművest, retrót, modernet és klasszikust egyaránt, ahol biztosan nem fogtok csalódni.

Top Receptek

Klasszikus májgombócleves

Egy egyszerű zöldséglevest viszonylag könnyen varázsolhatunk gazdag, tartalmas levessé, főleg, ha májgombócokat főzünk hozzá. Igazi klasszikus recept, amin tényleg nincs miért csavarni ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!