Őszibarackos túrós
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
63g finomliszt228 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
4g vaj25 kcal
A krémhez
Összesen
1299
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
120g vaj860 kcal
-
4g sütőpor2 kcal
-
14g vaj100 kcal
A krémhez
Összesen
5195
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
11.5g finomliszt42 kcal
-
0.9g tojássárgája3 kcal
-
5.5g cukor21 kcal
-
5.5g vaj39 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
0.6g vaj5 kcal
A krémhez
-
22.9g tehéntúró34 kcal
-
29.1g őszibarack11 kcal
-
7.6g tojás10 kcal
-
2.7g búzadara10 kcal
-
7.8g cukor30 kcal
-
4.6g vaj33 kcal
-
0.9g citromlé0 kcal
-
0.2g vaníliás cukor1 kcal
Összesen
239
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.6 g
Zsír
-
Összesen 62.1 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 315 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1650.9 g
-
Cink 327 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 237 mg
-
Vas 252 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 563 mg
-
Nátrium 164 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 151.7 g
-
Cukor 91 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 277.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 502 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 31 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 150 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 175 mg
-
Retinol - A vitamin: 469 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 344 micro
-
β-crypt 107 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 388 micro
Összesen
1299
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 142.5 g
Zsír
-
Összesen 248.6 g
-
Telített zsírsav 145 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1260 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6603.5 g
-
Cink 1306 mg
-
Szelén 145 mg
-
Kálcium 946 mg
-
Vas 1009 mg
-
Magnézium 194 mg
-
Foszfor 2253 mg
-
Nátrium 656 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 43 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 606.8 g
-
Cukor 363 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1111.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2007 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 163 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 126 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 601 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 241 micro
-
Kolin: 699 mg
-
Retinol - A vitamin: 1877 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 1375 micro
-
β-crypt 429 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1552 micro
Összesen
5195
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 11.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 302.5 g
-
Cink 60 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 46 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.8 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 28 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 86 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 63 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 71 micro
Összesen
239
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
25 dkg finomliszt
-
1 db tojássárgája
-
12 dkg cukor
-
12 dkg vaj
-
2 tk sütőpor
A krémhez
-
50 dkg tehéntúró
-
5 db őszibarack
-
3 db tojás
-
5 evőkanál búzadara
-
17 dkg cukor
-
10 dkg vaj
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
0.5 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához a lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a sütőport, a tojássárgáját, az olvasztott vajat, majd morzsalékos tésztát gyúrunk. Fél órára hidegre tesszük.
- Közben a krémhez a vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a túrót, a citromlevet, a tojássárgáját és a búzadarát. /Pár percig hagyjuk állni, amíg a dara megszívja magát./ A tojásfehérjéket habbá verjük, és a túróhoz keverjük.
- Egy tepsit kivajazunk, és belenyújtjuk a tésztát. Kevés búzadarával megszórjuk.
- A meghámozott barackot cikkekre vágva, rápakoljuk a tészta tetejére. A túrós masszát pedig elosztva rákenjük, és megsütjük. Kb. 45-50 perc 180 C-on.
- Én a tetejére is raktam barackot. Jó étvágyat, sikeres sütést!!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 22x30
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 9 alkalommal
- Receptkönyvben: 171
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 12712
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Iluska
1103 recept
A receptet még évekkel ezelőtt olvastam egy újságban. Többször is megsütöttem, és mindig jól sikerült. Próbáljátok ki! A tojásfehérjéket akkor célszerű felverni és a túróhoz keverni, amikor már a barackok rajta vannak a tésztán, mert így nem kell sokat várnia a sütésig! Nem fontos az én receptemet követni, nyugodtan téglalap alakú tepsiben is lehet sütni! Csináltam már konzerv barackból is, de kissé elázott a tészta. Ezért inkább friss őszibarack jó hozzá, vagy jól le kell csepegtetni.