r
Nosalty Logó

Őszibarackos túrós

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Őszibarackos túrós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1299 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5195 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 239 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.6 g

Zsír

  • Összesen
    62.1 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1650.9 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    563 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.7 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    277.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    502 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    469 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    344 micro
  • β-crypt
    107 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    388 micro
Összesen 1299 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.5 g

Zsír

  • Összesen
    248.6 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6603.5 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    946 mg
  • Vas
    1009 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    2253 mg
  • Nátrium
    656 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    606.8 g
  • Cukor
    363 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1111.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2007 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    699 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1877 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1375 micro
  • β-crypt
    429 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1552 micro
Összesen 5195 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.5 g
  • Cink
    60 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    28 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 239 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a sütőport, a tojássárgáját, az olvasztott vajat, majd morzsalékos tésztát gyúrunk. Fél órára hidegre tesszük.
  2. Közben a krémhez a vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a túrót, a citromlevet, a tojássárgáját és a búzadarát. /Pár percig hagyjuk állni, amíg a dara megszívja magát./ A tojásfehérjéket habbá verjük, és a túróhoz keverjük.
  3. Egy tepsit kivajazunk, és belenyújtjuk a tésztát. Kevés búzadarával megszórjuk.
  4. A meghámozott barackot cikkekre vágva, rápakoljuk a tészta tetejére. A túrós masszát pedig elosztva rákenjük, és megsütjük. Kb. 45-50 perc 180 C-on.
  5. Én a tetejére is raktam barackot. Jó étvágyat, sikeres sütést!!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22x30
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 9 alkalommal
  • Receptkönyvben: 171
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12712
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A receptet még évekkel ezelőtt olvastam egy újságban. Többször is megsütöttem, és mindig jól sikerült. Próbáljátok ki! A tojásfehérjéket akkor célszerű felverni és a túróhoz keverni, amikor már a barackok rajta vannak a tésztán, mert így nem kell sokat várnia a sütésig! Nem fontos az én receptemet követni, nyugodtan téglalap alakú tepsiben is lehet sütni! Csináltam már konzerv barackból is, de kissé elázott a tészta. Ezért inkább friss őszibarack jó hozzá, vagy jól le kell csepegtetni.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...