r
Nosalty Logó

Őszibarackos-mandulás álompite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Kacz
Őszibarackos-mandulás álompite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 928 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5568 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 268 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    54.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    780.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    406 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.1 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    162.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    327 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    295 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    333 micro
  • β-crypt
    107 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 928 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.9 g

Zsír

  • Összesen
    328.9 g
  • Telített zsírsav
    143 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    568 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4682.6 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    908 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    1062 mg
  • Foszfor
    2433 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    624.6 g
  • Cukor
    382 mg
  • Élelmi rost
    66 mg

VÍZ

  • Összesen
    974.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1959 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    63 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1771 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1995 micro
  • β-crypt
    643 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1383 micro
Összesen 5568 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 268 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A mandulát a barna cukorral megdaráljuk, majd a liszttel és a fahéjjal összekeverjük.
  2. A hideg vajat kisebb kockákra vágjuk, a lisztes keverékkel morzsatésztát készítünk belőle, -lehetőleg ne kézzel- (én krumplinyomót használtam).
  3. A tészta felénél valamivel többet a kivajazott piteformába egyenletesen eloszlatunk, majd jó alaposan belenyomkodjuk, hogy a szélére is kerüljön, kb 15 percre betesszük a mélyhűtőbe pihenni.
  4. Addig elkészítjük a tölteléket: a vizet a cukorral sziruposra karamellizáljuk, majd a kevés vízzel kikevert étkezési keményítőt is hozzáöntjük, ezután rádobjuk a megpucolt és vékonyra felszeletelt őszibarackot. Nagyjából 15 percig forraljuk.
  5. A pitét előmelegített sütőben nagyjából5 perc alatt elősütjük, utána ráöntjük a tölteléket, majd a maradék tésztánkat egyenletesen rámorzsoljuk a tetejére.
  6. Visszatesszük a sütőbe és kb 20 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9119
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 23.

Ajánló

Ez a pite még azoknak is ízlett, akik nem szeretik a teljes kiőrlésű reform sütiket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mit csináljon az ember a barackkal??? Kitaláltam, megcsináltam. Ha marad ki tészta, ahogy ez nálam is volt, a maradékból kb ujnyi vastag kisebb korongokat formáljatok, és azt is süssétek meg egy sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon, kb 20 perc alatt. Tea, kv mellé, vagy csak magában is remek keksz. Eszméletlenül, de eszméletlenül finom lett!!! (Mind a kettő)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...