Őszibarack saláta télire
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Szeva
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
500g őszibarack187 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0 kcal
-
250g víz0 kcal
Összesen
192
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
2000g őszibarack749 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0 kcal
-
1000g víz0 kcal
Összesen
768
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
66.6g őszibarack25 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0 kcal
-
33.3g víz0 kcal
Összesen
26
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 1.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 191.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 10 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 676.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 778 micro
-
β-crypt 322 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 437 micro
Összesen
192
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 17.5 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 764.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 145 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 183 mg
-
Foszfor 384 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 188.2 g
-
Cukor 166 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 2705.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 307 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 127 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 77 micro
-
Kolin: 117 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3110 micro
-
β-crypt 1286 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1747 micro
Összesen
768
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 25.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 5 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 13 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 90 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 104 micro
-
β-crypt 43 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
26
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az őszibarackokat megmossuk, meghámozzuk, és citromsavas vízben gyűjtjük. Lehet vegyesen sárga és fehérhúsú, csak aromás legyen. Akkora méretűre szeleteljük, hogy egy kiskanálba beleférjen.
- Az előkészített, tiszta, 3 dl-es üvegeket megtöltjük 2/3 részig barackkal, majd rátesszük a cukrot, citromot (el is hagyható).
- Feltöltjük barackkal az üveget, és szórunk rá Na-benzoátot (tartósítószer), ráöntünk 4/5 részig forralt, de nem forró vizet, és lezárjuk csavaros tetővel.
- A fazékba teszünk egy négybe hajtott újságot, és belesorakoztatjuk a megtöltött üvegeket. A fazekat 2/3-ig feltöltjük vízzel, és lefedjük.
- Forralás után 20 percig féltakarékon gyöngyöztetjük.
- Elzárjuk a gázt, és másnapig békén hagyjuk.
- Másnap a szárazra törölt üvegeket felcímkézzük, és mehetnek a polcra.
- Receptkönyvben: 63
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6122
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 02.
Ajánló
Aki nem szeret vacakolni sziruppal, vagy nincs ideje a hagyományos eltevési módra. Tovább egyszerűsíti a dolgot, hogy vegyesen fehér és sárgahúsú barackot is tehetünk egy üvegbe. Sőt, még jól is néz ki.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Szeva
46 recept
A világ legegyszerűbb eltevési módja. Szeretem az őszibarackot ilyen formán eltenni, mert helytakarékos, gyerekbarát a mérete, és kiváló gyümölcssaláta alap télen. Már csak a grapefuit, narancs, stb... jön hozzá.