Őszibarackbefőtt szacsiga konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
458g őszibarack172 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
250g víz0 kcal
-
83g cukor323 kcal
-
0 kcal
Összesen
496
kcal
- 1% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
5500g őszibarack2059 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
3000g víz0 kcal
-
1000g cukor3870 kcal
-
0 kcal
Összesen
5938
kcal
- 1% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
57.7g őszibarack22 kcal
-
0.4g citromlé0 kcal
-
31.4g víz0 kcal
-
10.5g cukor41 kcal
-
0 kcal
Összesen
63
kcal
- 1% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 1.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 179.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 125.5 g
-
Cukor 120 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 643.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 713 micro
-
β-crypt 295 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 401 micro
Összesen
496
kcal
- 1% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 48.2 g
Zsír
-
Összesen 13.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2158.1 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 419 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 508 mg
-
Foszfor 1059 mg
-
Nátrium 130 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1506.3 g
-
Cukor 1442 mg
-
Élelmi rost 79 mg
VÍZ
-
Összesen 7726.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 845 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 39 mg
-
C vitamin: 364 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 137 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 43 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 219 micro
-
Kolin: 324 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8554 micro
-
β-crypt 3539 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4811 micro
Összesen
5938
kcal
- 1% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 22.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 4 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 11 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.8 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 81 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 90 micro
-
β-crypt 37 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
63
kcal
Hozzávalók
-
5.5 kg őszibarack
-
1 citromból nyert citromlé
-
3 l víz
-
1 kg cukor
Elkészítés
- A barackokat megmossuk, forrásban lévő vízbe dobjuk, hogy a héja lejöjjön. Kicsit hagyjuk hűlni, majd hámozzuk, és gyorsan citromos vízbe mártjuk, hogy ne barnuljon meg.
- A barackokat félbe vagy négy részbe vágjuk.
- Közben a 3 liter vízből és a cukorból szirupot főzünk.
- Ha forr a szirup, a fentiek szerint előkészített barackokat a vízbe öntjük, és megvárjuk, hogy forrjon egyet (figyelni kell, nehogy szétfőjenek). Amint forr gyorsan az üvegekbe merjük.
- Pici tartósítószert szórunk rá, a tetőt rácsavarjuk, felfordítjuk, majd száraz dunsztba tesszük.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 185
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 76611
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 05.
Ajánló
Sült húsok mellé ajánlom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Imádjuk téli estéken a sültek mellé, eddig csak boltit vettünk, de idén megpróbálkoztunk a házival. :)