r
Nosalty Logó

Őszibarack ahogy sarkat készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
sarkat
Őszibarack ahogy sarkat készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 697 kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 8356 kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 344 kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    815.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    323 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 697 kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.4 g

Zsír

  • Összesen
    327.9 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    98 g
  • Koleszterin
    624 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9790.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    304 mg
  • Kálcium
    2774 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    422 mg
  • Foszfor
    3877 mg
  • Nátrium
    2370 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1224.6 g
  • Cukor
    630 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    187.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    291 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    404 micro
  • Kolin:
    565 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    586 micro
Összesen 8356 kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 344 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A liszt kivételével a hozzávalókat fél óráig keverjük, hogy jól elvegyüljenek az anyagok, majd hozzáadjuk a lisztet. Jól kidolgozzuk, ne sajnáljuk az időt.
  2. Ha kész, dió nagyságú golyókat formálunk belőle, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Megsütjük, és még melegen hegyes késsel kikaparjuk a közepét, lesz egy perem belül, ami mentén körbekerekítjük. Vigyázva, el ne törjön, a kikapart közepétösszemorzsoljuk, és mehet a krémbe.
  3. A tejet cukrot és a diót összemelegítjük, majd mehet bele a kikapart összemorzsolt süti közepe.
  4. A diós masszával összeragasztjuk a kikapart gombócokat, ne legyen se túl sok, sem kevés a massza, mert nem ragad össze vagy szétcsúszik.
  5. Hagyjuk állni a megtöltött sütiket, hogy beszívja a tészta a nedvességet, és rendesen összetapadjon.
  6. Ha már stabil a barackunk, jöhet a mázazás: a tojások fehérjét külön tálba tettük. Most az egyikhez keverjük a mandula, másikhoz a vérnarancs aromát, óvatosan elvegyítjük.
  7. Egy kenőecsettel megkenjük az egyik felét, majd kristálycukorba forgatjuk.
  8. Ha mind kész, akkor jöhet a másik oldal a másik aromával. Legjobb a nagyobb szemcséjű kristálycukor. Nagyon mutatós és nagyon finom recept.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4459
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Őszibarack ahogy sarkat készíti
sarkat 4 recept

Édesanyám sütötte kicsi koromban sokszor. Most az én szakácskönyvem ékesíti ez a tökéletes recept.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...