r
Nosalty Logó

Őszibarack ahogy sarkat készíti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS6 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
sarkat
Őszibarack ahogy sarkat készíti
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

697
Kalória
11.1g
Fehérje
102g
Szénhidrátok
27.3g
Zsír
15.6g
Víz
52g
Koleszterin
2.5g
Rost
52.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 697 kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 8356 kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 344 kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    815.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    323 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    15.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 697 kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.4 g

Zsír

  • Összesen
    327.9 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    98 g
  • Koleszterin
    624 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9790.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    304 mg
  • Kálcium
    2774 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    422 mg
  • Foszfor
    3877 mg
  • Nátrium
    2370 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1224.6 g
  • Cukor
    630 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    187.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    291 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    404 micro
  • Kolin:
    565 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    586 micro
Összesen 8356 kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    7.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 344 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A liszt kivételével a hozzávalókat fél óráig keverjük, hogy jól elvegyüljenek az anyagok, majd hozzáadjuk a lisztet. Jól kidolgozzuk, ne sajnáljuk az időt.
  2. Ha kész, dió nagyságú golyókat formálunk belőle, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Megsütjük, és még melegen hegyes késsel kikaparjuk a közepét, lesz egy perem belül, ami mentén körbekerekítjük. Vigyázva, el ne törjön, a kikapart közepétösszemorzsoljuk, és mehet a krémbe.
  3. A tejet cukrot és a diót összemelegítjük, majd mehet bele a kikapart összemorzsolt süti közepe.
  4. A diós masszával összeragasztjuk a kikapart gombócokat, ne legyen se túl sok, sem kevés a massza, mert nem ragad össze vagy szétcsúszik.
  5. Hagyjuk állni a megtöltött sütiket, hogy beszívja a tészta a nedvességet, és rendesen összetapadjon.
  6. Ha már stabil a barackunk, jöhet a mázazás: a tojások fehérjét külön tálba tettük. Most az egyikhez keverjük a mandula, másikhoz a vérnarancs aromát, óvatosan elvegyítjük.
  7. Egy kenőecsettel megkenjük az egyik felét, majd kristálycukorba forgatjuk.
  8. Ha mind kész, akkor jöhet a másik oldal a másik aromával. Legjobb a nagyobb szemcséjű kristálycukor. Nagyon mutatós és nagyon finom recept.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Édesanyám sütötte kicsi koromban sokszor. Most az én szakácskönyvem ékesíti ez a tökéletes recept.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diós bejgligolyók

Ez a csodás bejgligolyó mindenki kedvence lesz, mert jó sok töltelék fér el benne, de nem fog kirepedni, és kifolyni sem, ezen felül időhatékony, sőt, nem is szárad ki! A legjobb, ha ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!