r
Nosalty Logó

Őszibarack 5.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Őszibarack 5.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1698 kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 6787 kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 316 kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    55.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1493.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    423 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    604 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    265.2 g
  • Cukor
    118 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    448 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    421 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    315 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 1698 kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.7 g

Zsír

  • Összesen
    223.4 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    77 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5975 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    283 mg
  • Kálcium
    1692 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    2415 mg
  • Nátrium
    1245 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1060.6 g
  • Cukor
    473 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    229.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1791 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    308 micro
  • Kolin:
    452 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1684 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1261 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    581 micro
Összesen 6787 kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 316 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A 30 dkg cukrot, a 20 dkg margarint, 2 tojássrágáját, 2 dl tejet fél óráig keverjük.Ezt követően fél órát pihentetjük.
  2. Pihentetés után 75 dkg lisztet és az 1 cs sütőport a kikevert anyaghoz dolgozzuk.
  3. Golyókat formálva halványra sütjük.
  4. Még melegen az aljába késsel lyukat vésünk, és megtöltjük a krémmel.
  5. A krémhez a 3 dl tejet, az 5 dkg darált diót, 10 dkg cukrot, kevés kakaóval összefőzzük. A kivágott morzsalékot a krémbe tesszük, majd rummal ízesítjük.
  6. Megtöltjük a kivágott golyókat. Kettőt "összeragasztunk" a krémmel.
  7. Egyik felét hígított mandula aromával, a másikat pirosas színű aromával befestjük, és cukorba forgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9428
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kiskorom kedvenc süteménye, amit csak lakodalmakban tudtam megszerezni... Aki nem szereti az mesterséges ételfestékeket, az a pirosat helyettesítheti esetleg meggylével... bár akkor eléggé halovány színe lesz. Zöld színre még nem találtam megoldást... Ezt a receptet még nagymamámtól szereztem... tudom, többféleképpen fent van az interneten... De, Én ragaszkodom ehhez :).

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...