r
Nosalty Logó

Őszi zöldséges pulyka

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Zsanna
Őszi zöldséges pulyka
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Előkészítés

Sütés

253
Kalória
22.5g
Fehérje
24.3g
Szénhidrátok
7.2g
Zsír
228.2g
Víz
73.7g
Koleszterin
4.5g
Rost
7.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Előkészítés

Sütés

Összesen 253 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Előkészítés

Sütés

Összesen 1016 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Előkészítés

Sütés

Összesen 73 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    561.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    253 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    228.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    906 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    1861 micro
  • β-karotin
    9939 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 253 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    90.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2247.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    1011 mg
  • Nátrium
    608 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.3 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    912.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3625 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    7445 micro
  • β-karotin
    39755 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    558 micro
Összesen 1016 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    541 micro
  • β-karotin
    2889 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 73 kcal

Elkészítés

Előkészítés

  1. A megmosott húst alaposan megszórjuk az előzőleg összekevert fűszerekkel, és rászórjuk az összezúzott fokhagyma gerezdeket, majd hőálló tálban az előmelegített sütőbe tesszük, míg a zöldségeket előkészítjük.
  2. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, nagyobb darabokra aprítjuk.

Sütés

  1. A húst kivesszük a sütőből, és alaposan összekeverjük a tisztított-aprított zöldségekkel, majd letakarjuk alufóliával, és visszatesszük a sütőbe.
  2. Kb. 20 perccel később "leleplezzük" az ételt, alaposan átkeverjük, és fólia nélkül tovább sütjük.
  3. Újabb 20 perc múlva, ha a hús és a zöldség is megpirult, tálalható.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 195 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20X30X4

Itt az ősz, megjelentek az ízletes őszi zöldségek. Nosza, sütőbe velük! ;-) Egyelőre csak kétszer készítettem, de sikere volt a családom körében.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Petrezselymes tojásfasírt

Valaki mesélt a tojásfasírtról, hogy gyerekkorában mennyire szerette, elmondása alapján próbáltam elkészíteni. A sok petrezselyemtől lesz igazán friss, amolyan nyárias, könnyed ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Juhtúrós puliszka sütőben sütve

Az erdélyi konyha klasszikus fogása a puliszka, de igazából Kelet-Európában erre-arra, mindenfelé találkozhatunk vele, különböző formákban. Az alábbi, juhtúróval, szalonnával és ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!