r
Nosalty Logó

Őszi "mindenjót"-pite

0,0

0 ÉRTÉKELÉS7 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Őszi "mindenjót"-pite
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

723
Kalória
11g
Fehérje
147.2g
Szénhidrátok
13.1g
Zsír
122.9g
Víz
60g
Koleszterin
5.8g
Rost
97.7g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 723 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 4338 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 230 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    883.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.2 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    122.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    350 micro
  • β-karotin
    1799 micro
  • β-crypt
    1466 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 723 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    65.9 g

Zsír

  • Összesen
    78.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5298.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    1308 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    388 mg
  • Foszfor
    2293 mg
  • Nátrium
    1139 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    883 g
  • Cukor
    586 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    737.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1510 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    308 micro
  • Kolin:
    384 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    2103 micro
  • β-karotin
    10797 micro
  • β-crypt
    8798 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    725 micro
Összesen 4338 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    39.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    111 micro
  • β-karotin
    572 micro
  • β-crypt
    466 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 230 kcal

Elkészítés

  1. Egy kisebb sütőtök felét felkocázzuk, és cukros vízben alufólia alatt sütőben puhára pároljuk. Ezt aztán pürésítjük. Nekem villával is ment, felesleges azért összemaszatolni a botmixkert. Ha gondoljuk ezt még porcukorral tovább édesíthetjük.
  2. Az almákat megpucoljuk és lereszeljük, vagy apróra kockázzuk. Megszórjuk cukorral és fahéjjal. Amíg összekeverjük a tésztát állni hagyjuk.
  3. Egy nagyobb tálban felverjük a két tojást, és a bögrével kimérhető alapanyagokat jó alaposan összekverjük. Az alaposan kinyomkodott fahéjas cukros almát is hozzáadjuk, majd ízlés szerint a többi őszi finomságot is. A szőlőt kimagoztam, lehúztam a héját és megforgattam zsemlemorzsában, úgy szórtam a tetejére. De mivel nem süllyedtek el, a belekeveréssel is meg lehet próbálkozni.
  4. A szép adag masszát kivajazott-kilisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben takarékon sütjük. Néha azért oda lehet neki tekerni, bár a koleszos sütő külön történet. Villapróba persze a lelke, de mivel elég szaftos süti, kicsit csalós. Én inkább nem szárítottam ki, meg féltem is, hogy odakapja.
  5. Érdemes még frissen melegen is belenyalakodni ha kész, mert eszméletlenül finom olyankor a sütőtök aromája!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: kb. 30X23X5

Lassan észbe kaptam, hogy ősz van, és ez nem csak az új szorgalmi időszak kezdete, hanem a sütőtöké is. Sosem próbálkoztam még ilyen ételekkel, de mivel a párom meglepett eggyel, úgy voltam vele itt az idő. Eredetileg muffint szerettem volna, de pont előttem égetett oda a barátnőm 2 adag muffint a sütőben. Pluszban hirtelen annyi mindent szerettem volna belerakni, hogy ehhez már tepsi kellett. Mindent, ami őszi, és felleltem a koliban összerögtönöztem. Nagyon bíztam benne, hogy az első saját tervezésű sütim tényleg finom lesz. A páromon teszteltem le, mert ő nem is szereti a sütőtököt. Azt a 3 szép szeletet, amit vittem neki, pillanatok alatt eltüntette.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Áfonyás pite

A házi pitéknek nincsen párja, pláne, ha vesszük a fáradságot, és a vajas tésztát is két kézzel készítjük el hozzá. Bármilyen bogyós gyümölcsből mennyei pitét készíthetünk, ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

8 tökéletesen fűszeres magyaros főétel a nemzeti ünnepre

Mi is egy igazi, autentikus, magyaros főétel ismérve? Hogy általában fűszeres, hagymás-borsos-paprikás, legtöbbször piros színvilágú, laktató és húsos. Ja, és jár hozzá kinek-kinek a kedvenc körete: a párolt rizs, hagymás krumpli, nokedli, tarhonya vagy főtt tészta. És a savanyúság! Nemzeti ünnepekre pedig különösen ajánljuk őket.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!