Őszi "mindenjót"-pite
- 4% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 4% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 4% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-crypt
Fehérje
-
Összesen 11 g
Zsír
-
Összesen 13.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 883.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 218 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 382 mg
-
Nátrium 190 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 147.2 g
-
Cukor 98 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 122.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 252 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 350 micro
-
β-karotin 1799 micro
-
β-crypt 1466 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 121 micro
- 4% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-crypt
Fehérje
-
Összesen 65.9 g
Zsír
-
Összesen 78.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 51 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5298.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 141 mg
-
Kálcium 1308 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 388 mg
-
Foszfor 2293 mg
-
Nátrium 1139 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 883 g
-
Cukor 586 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 737.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1510 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 84 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 308 micro
-
Kolin: 384 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 2103 micro
-
β-karotin 10797 micro
-
β-crypt 8798 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 725 micro
- 4% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-crypt
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 280.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.8 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 39.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 111 micro
-
β-karotin 572 micro
-
β-crypt 466 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- Egy kisebb sütőtök felét felkocázzuk, és cukros vízben alufólia alatt sütőben puhára pároljuk. Ezt aztán pürésítjük. Nekem villával is ment, felesleges azért összemaszatolni a botmixkert. Ha gondoljuk ezt még porcukorral tovább édesíthetjük.
- Az almákat megpucoljuk és lereszeljük, vagy apróra kockázzuk. Megszórjuk cukorral és fahéjjal. Amíg összekeverjük a tésztát állni hagyjuk.
- Egy nagyobb tálban felverjük a két tojást, és a bögrével kimérhető alapanyagokat jó alaposan összekverjük. Az alaposan kinyomkodott fahéjas cukros almát is hozzáadjuk, majd ízlés szerint a többi őszi finomságot is. A szőlőt kimagoztam, lehúztam a héját és megforgattam zsemlemorzsában, úgy szórtam a tetejére. De mivel nem süllyedtek el, a belekeveréssel is meg lehet próbálkozni.
- A szép adag masszát kivajazott-kilisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben takarékon sütjük. Néha azért oda lehet neki tekerni, bár a koleszos sütő külön történet. Villapróba persze a lelke, de mivel elég szaftos süti, kicsit csalós. Én inkább nem szárítottam ki, meg féltem is, hogy odakapja.
- Érdemes még frissen melegen is belenyalakodni ha kész, mert eszméletlenül finom olyankor a sütőtök aromája!
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: kb. 30X23X5
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 160
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 21692
- Feltöltés dátuma: 2010. november 05.
Ajánló
Frissen a legfinomabb, a sütőtök olyankor fenségesen érződik benne, de kihűlve, pár nap állás után is kellemes. Akik szeretik a szaftos sütiket, nos nekik ideális. A finom íz, és állag játékai... A puha tészta, a ropogós dió, és mikor belebotlunk egy-egy alma vagy szőlőfalatba, és ezek végén még finoman, de még annyira érezzük a sütőtök ízét a szánkban, hogy harapni is akarjuk a következő falatot...
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Lassan észbe kaptam, hogy ősz van, és ez nem csak az új szorgalmi időszak kezdete, hanem a sütőtöké is. Sosem próbálkoztam még ilyen ételekkel, de mivel a párom meglepett eggyel, úgy voltam vele itt az idő. Eredetileg muffint szerettem volna, de pont előttem égetett oda a barátnőm 2 adag muffint a sütőben. Pluszban hirtelen annyi mindent szerettem volna belerakni, hogy ehhez már tepsi kellett. Mindent, ami őszi, és felleltem a koliban összerögtönöztem. Nagyon bíztam benne, hogy az első saját tervezésű sütim tényleg finom lesz. A páromon teszteltem le, mert ő nem is szereti a sütőtököt. Azt a 3 szép szeletet, amit vittem neki, pillanatok alatt eltüntette.