r
Nosalty Logó

Őszi almakrémleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Csibedina
Őszi almakrémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A tetejére

Összesen 315 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A tetejére

Összesen 1255 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A tetejére

Összesen 85 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    415.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.1 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    248.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    643 micro
  • β-crypt
    166 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 315 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28.5 g

Zsír

  • Összesen
    41.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1660.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    626 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    555 mg
  • Nátrium
    251 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    208.3 g
  • Cukor
    164 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    993.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2570 micro
  • β-crypt
    663 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 1255 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 85 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A tetejére

Elkészítés

A leveshez

  1. Az őszibarackbefőttet levével együtt egy lábosba tesszük.
  2. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, és a magházukat eltávolítva apró kockákra vágjuk, majd az őszibarackhoz adjuk.
  3. A gyümölcsöket elkezdjük főzni, hozzáadjuk a fél citrom kifacsart levét, valamint a vaníliarúd kikapart belsejét és a vaníliás cukrot.
  4. Ha a gyümölcsök szépen megfőttek, megkóstoljuk, és szükség esetén korrigáljuk az ízeket (lehet hozzá tenni még esetleg mézet, kis barna cukrot, citromot, fahéjat, szegfűszeget, ki-mit gondol jónak saját ízlése szerint).
  5. Miután elértük az elégséges ízhatást, lehúzzuk a tűzről a gyümölcsös szószt, és kissé lehűtjük, hogy kisvártatva pürésíteni tudjuk botmixerrel.
  6. Miután alaposan összedolgoztuk a gyümölcsöket egymással, a lével és a fűszerekkel, újra alágyújtunk, és hozzáadjuk a joghurtot és az ízlés szerinti állag eléréséhez szükséges tejet.
  7. Összerottyantjuk, majd egy utolsó kóstolás következik (itt még korrigálhatunk, ha szükséges - a fenti módszerekkel), azt követően pedig alaposan kihűtjük.
  8. Hidegen tálaljuk, durvára vágott mandulával és kókuszchipsszel a tetején.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4559
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 15.

Ajánló

Akár hideg előételként, akár desszertként (mint gyümölcsös pohárkrém, ekkor némi tejszínhabbal is megkoronázhatjuk) kiváló!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csibedina 70 recept

Gyümölcslevesre fájt a fogam, de ősz lévén és friss gyümölcsök híján nem akartam mirelitekből elkövetni, ezért anya házi befőttje és egy-két szép, piros alma esett áldozatul.:-)

Hozzávalók

A leveshez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...