r
Nosalty Logó

Ostoros kalács 4. - csokis

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ostoros kalács 4. - csokis
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1873 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 7495 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 325 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    69.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1597.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    478 mg
  • Nátrium
    636 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    275.6 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    551 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    519 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    382 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 1873 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151.7 g

Zsír

  • Összesen
    278.1 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    128 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6391.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    380 mg
  • Kálcium
    959 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    544 mg
  • Foszfor
    1914 mg
  • Nátrium
    2544 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1102.2 g
  • Cukor
    306 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    276.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2203 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    237 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    735 micro
  • Kolin:
    466 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2075 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1527 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    680 micro
Összesen 7495 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 325 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, és feloldjuk benne a cukrot.
  2. A lisztet tálba tesszük, a közepébe fészket csinálunk. Belemorzsoljuk az élesztőt, és kb. 1 dl tejet öntünk rá.
  3. Ha az élesztő felfutott, beleütjük a tojást, és beletesszük a többi hozzávalót.
  4. Jól kidolgozzuk a tésztát. Akkor jó, ha a táltól és a kezünktől elválik.
  5. Letakarjuk, és meleg helyen duplájára kelesztjük.
  6. Amíg kel a tészta, kikeverjük a krémet.
  7. A megkelt tésztát átgyúrjuk, és 6 részre osztjuk.
  8. A cipókat kinyújtjuk, és megkenjük a krémmel.
  9. 3-3 darabot összefonunk, tepsibe tesszük a fonatokat.
  10. Megkenjük tojással, és megszórjuk szeletelt mandulával.
  11. Kb. fél órát még kelesztjük, és hideg sütőben kezdjük el sütni.
  12. Sütés közben a krém kiolvad, de ha kivesszük a sütőből, és a tepsiben hagyjuk kihűlni, akkor magába szívja a kifolyt vajas krémet.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8710
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 01.

Ajánló

Reggelire egy pohár kakaóval tökéletes.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon sokszor sütünk kalácsot , hol ilyen, hol olyan töltelékkel. A családunk minden tagja más fajtát szeret, ez a kivétel, mert ezt mindenki szereti. Két vastag fonat lesz belőle. Aki nem szeretne nagy adagot, csak a felét készítse. A krémes tölteléknek köszönhetően napokig nem szárad meg, finom szaftos marad.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...