adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
150g borjúlábszár120 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
66 kcal
-
2 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
63g paradicsom11 kcal
-
63g fehérbor51 kcal
-
63g marha alaplé0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
313
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
300g borjúlábszár241 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
15g napraforgó olaj133 kcal
-
3 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
125g paradicsom23 kcal
-
125g fehérbor103 kcal
-
125g marha alaplé0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
629
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
33g borjúlábszár26 kcal
-
1.7g finomliszt6 kcal
-
9.9g vöröshagyma4 kcal
-
1.7g napraforgó olaj15 kcal
-
2.8g halványító zeller0 kcal
-
8.8g sárgarépa3 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
13.8g paradicsom2 kcal
-
13.8g fehérbor11 kcal
-
13.8g marha alaplé0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.3g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
68
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 22.8 g
Zsír
-
Összesen 11.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 80 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 535.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 270 mg
-
Nátrium 132 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 277.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 332 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1301 micro
-
β-karotin 3336 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1608 micro
-
Lut-zea 286 micro
Összesen
313
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 45.7 g
Zsír
-
Összesen 23.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 160 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1071.2 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 134 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 540 mg
-
Nátrium 265 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.7 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 555.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 665 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 77 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2602 micro
-
β-karotin 6673 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3217 micro
-
Lut-zea 573 micro
Összesen
629
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 2.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 117.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 286 micro
-
β-karotin 734 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 354 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
68
kcal
Hozzávalók
-
30 dkg borjúlábszár
-
15 g finomliszt
-
15 ml napraforgó olaj
-
125 ml fehérbor
-
125 ml marha alaplé
-
2 db babérlevél
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A lisztet egy tányérban összekeverjük sóval és borssal. A borjúlábszár-szeleteket megmossuk, szárazra töröljük, majd a lisztben megforgatjuk. Fölösleges lisztet a húsról lerázzuk finoman.
- Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, a húst megpirítjuk benne, majd kivesszük.
- A hagymát, zellert, sárgarépát és a fokhagyma felét a serpenyőbe tesszük, és kb. 5 percig pároljuk.
- Majd felöntjük a darabos paradicsommal, borral és levessel. Hozzáadjuk a babérlevelet és ½ ek citromhéjat. A húst is visszatesszük a serpenyőbe, és lefedve, közepes hőfokon kb.120 percig főzzük. Ha szükséges, sóval, borssal ízesítjük.
- A petrezselymet összekeverjük a megmaradt fokhagymával és citromhéjjal.
- Tálalás előtt megszórjuk az osso bucot a petrezselymes keverékkel.
- Sütés ideje: 120 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 55
- Tegnapi nézettség: 41
- 7 napos nézettség: 170
- Össznézettség: 22124
- Feltöltés dátuma: 2010. április 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Az olasz konyha egyik klasszikusa. A borjúlábszár szelet kb. 4-5 cm vastag kell, hogy legyen.