r
Nosalty Logó

Oroszkrémtorta

5,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Panyitimi
Oroszkrémtorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A 2 db kerek piskótalaphoz

A krémhez

A díszítéshez

607
Kalória
15.3g
Fehérje
52.4g
Szénhidrátok
37.5g
Zsír
133.2g
Víz
367.2g
Koleszterin
1.9g
Rost
28g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A 2 db kerek piskótalaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 607 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A 2 db kerek piskótalaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4838 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A 2 db kerek piskótalaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 239 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    367 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    592 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    133.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    361 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    356 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    375 micro
Összesen 607 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.3 g

Zsír

  • Összesen
    299.6 g
  • Telített zsírsav
    156 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    2938 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4736.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    228 mg
  • Kálcium
    1024 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    317 mg
  • Foszfor
    2035 mg
  • Nátrium
    1100 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    419.1 g
  • Cukor
    224 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    1065.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2885 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    637 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    386 micro
  • Kolin:
    1877 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2847 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    451 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2997 micro
Összesen 4838 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 239 kcal

Elkészítés

A 2 db kerek piskótalaphoz

  1. A mazsolát a torta elkészítése előtt 1-2 órára arumba áztatjuk.
  2. Piskótalap:
  3. A tojásokat különválasztjuk két keverőtálba.
  4. A tojások sárgáját 6 ek cukorral simára, szinte tejfölszerűre keverjük.
  5. Hozzáadunk egy kevés vaníliás cukrot (használhatjuk vaníliarúd kikapart belsejét is).
  6. A liszthez hozzákeverjük a sütőport és kanalanként adagolva, szitálva a tojásos cukorhoz adjuk.
  7. Végül a tojásfehérjéből kemény habot verünk és lazán a lisztes masszába forgatjuk.
  8. 180 fokon kb. 20 perc alatt elkészül. (Sütés közben a sütőajtót kinyitni tilos, mert a hőingadozástól a piskóta összeesik.)
  9. Amikor elkészült, a lapot félbevágjuk.
  10. Két lapot sütünk, mert így lesz szép magas tortánk.
  11. Krém:
  12. A tejszínt kemény habbá verjük.
  13. Hozzáadjuk a két pudingport, a 2 ek cukrot és a rumba áztatott mazsolát, epret, ananászt.
  14. Amennyiben nem találjuk elég keménynek a habot, a zselatint a vízben feloldjuk és ezt is hozzákeverjük.
  15. 20 percre a fagyasztószekrénybe tesszük.
  16. Ha megfelelő állagú, a piskótalapok közé kenjük.
  17. Vékony rétegben a torta tetején is eloszlatjuk.
  18. Díszítés:
  19. A 200 ml tejszínt kemény habbá verjük és habzsákba töltjük.
  20. A torta tetejére tetszőleges formákat nyomunk atejszínhabból.
  21. Koktélcseresznyével és eperrel pettyezzük. (Használhatunk meg apró cukorgolyócskákat is.)
  22. A torta oldalát pirított mandulaforgáccsal díszíthetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 55 perc
  • Sütés ideje: 45 perc

Az egyik barátom kért meg, hogy édesanyja közelgő 50. születésnapjára készítsem el ezt a tortát. Nagy sikert aratott, és nagy meglepetést okozott. Nekem szintén nagy sikerélmény volt, és nagy megtiszteltetés is egyben :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Fordított epertorta

Nincs csodásabb alapanyag az epernél, ami az egyik legjobb dolog a késő tavaszban. Mi imádjuk, mindenféle formában: most egy egy fordított epertortát készítettünk, ami a legnagyszerűbb ...

Gerzsenyi Flóra

Lúdlábtorta rumos meggyel

Ez a nagyszerű és egyedi megjelenésű torta Gerbaud Emil munkáját dicséri. Eredetileg egy cukrászati alapkrémmel, párizsi krémmel, más néven ganache-zsal (ganázzsal) készítette el, ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Heti Horoszkóp: Tudd meg, melyik majonézes saláta lesz idén a...

Elképesztően szeretjük a majonézes salátákat, és ezzel nincs is gond, ha nem heti rendszerességgel fogyasztjuk őket: zsírosak, kalóriadúsak, szóval az év többi napján inkább a ress, friss, rostdús (zöld)salátákra voksolunk, de ünnepnapokon belefér. Lássuk, csillagjegyed alapján melyik majonézes delikvens lesz a te húsvéti sonkád párja!

Top Receptek

Duhaj-szelet (Benedek-szelet)

Ha már egyszer van Kati- és Lajcsi-szelet, gondoltam, én is bedobom a nevem a kalapba, pontosabban a rólam elnevezett süteményt. Alternatív neve azért lett duhaj, mert kakaós piskótájában ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!