r
Nosalty Logó

Oroszkrém torta csokiba burkolva

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Oroszkrém torta csokiba burkolva
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

653
Kalória
11.8g
Fehérje
71g
Szénhidrátok
33.8g
Zsír
68.8g
Víz
154.2g
Koleszterin
3g
Rost
38.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 653 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 7831 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 260 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    660.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    68.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 653 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.1 g

Zsír

  • Összesen
    406.1 g
  • Telített zsírsav
    300 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1851 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7928.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    1484 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    600 mg
  • Foszfor
    3158 mg
  • Nátrium
    2406 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    851.5 g
  • Cukor
    458 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    825.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    913 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    311 micro
  • Kolin:
    1474 mg
  • Retinol - A vitamin:
    777 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    1477 micro
  • β-crypt
    404 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2693 micro
Összesen 7831 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 260 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótát sütjük meg először. (Én a biztonság kedvéért két részletben sütöttem.) Tehát az 5 tojásfehérjét robotgéppel elkezdjük verni és a cukrot folyamatosan hozzáadva kemény habot verünk. A tojások sárgáit egyenként hozzákeverjük és végül a sütőporos lisztet is (5 tojás-fél cs sütőpor).
  2. Tortaformába öntjük és megsütjük, sütőpapírt csak a forma aljára tegyünk. Ezt mégegyszer megismételve 2 lapot kapunk, ha kihűlt kettévágjuk őket, és így kapjuk meg a 4 tortalapot.
  3. A mazsolát beáztatjuk, a barackbefőtett leszűrjük és apró kockákra vágjuk. A krémhez a lehűtött Hulalát robotgéppel verni kezdjük, majd kis idő után hozzáöntjük a 2 cs zselatinfixet és keményre verjük. Hozzákeverjük a pudingporokat és a porcukrot, majd végül belemehet a lecsepegtetett mazsola és barack.
  4. Ezzel a krémmel töltjük meg a 4 piskótalapot. Tetejére-oldalára nem kell hagyni, azt csokival borítjuk.
  5. Mielőtt beborítanánk csokival a tortát, fontos jól behűteni akár több órára.
  6. A csokit az olajjal gőz fölött olvasszuk össze és figyeljünk arra, hogy ne legyen nagyon meleg a csoki, mikor a tortára borítjuk. (Én egy sütőpapírra tettem a tortát és az összes olvasztott csokit a közepére öntöttem. Hagytam magától terülni és óvatosan húztam körbe a szélek felé simitólapáttal. Ezzel a csokimennyiséggel nem volt gond, a torta oldalát is egész jól be tudtam vonni. Még maradt is egy kevés, amit dermedés után le lehet szedni a sütőpapírról és fel lehet még használni.)
  7. Amikor megdermedt a torta, akkor díszítjük a csokirózsákkal és a szalaggal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Katalin napra készítettem. Az első torta, amit csokival vontam be. Megvolt a sikere. Én a csokirózsákat pár nappal előbb készítettem, ez egy kicsit több időt szokott igénybevenni. Gyurmázós hajlamokat ki lehet élni! :) És hogy még több időt spóroljak, a piskótákat is egy nappal előbb csináltam meg, így a torta elég gyorsan elkészült.  

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!