Oroszkrém torta csokiba burkolva
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 18% Zsír
A piskótához
-
46g tojás58 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
A krémhez
-
209 kcal
-
57 kcal
-
2g porcukor9 kcal
-
3g zselatinfix4 kcal
-
8g mazsola25 kcal
-
8g rum19 kcal
-
25 kcal
A tetejére
-
25g étcsokoládé137 kcal
-
18 kcal
-
13 kcal
Összesen
653
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 18% Zsír
A piskótához
-
550g tojás692 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A krémhez
-
1000g növényi habtejszín2510 kcal
-
180g vaníliás pudingpor686 kcal
-
28g porcukor108 kcal
-
40g zselatinfix52 kcal
-
100g mazsola299 kcal
-
100g rum231 kcal
-
420g őszibarack konzerv302 kcal
A tetejére
-
300g étcsokoládé1638 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
30g fehér csokoládé162 kcal
Összesen
7831
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 18% Zsír
A piskótához
-
18.1g tojás23 kcal
-
4.9g finomliszt18 kcal
-
3.3g cukor13 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
83 kcal
-
5.9g vaníliás pudingpor23 kcal
-
0.9g porcukor4 kcal
-
1.3g zselatinfix2 kcal
-
3.3g mazsola10 kcal
-
3.3g rum8 kcal
-
13.8g őszibarack konzerv10 kcal
A tetejére
-
9.9g étcsokoládé54 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
5 kcal
Összesen
260
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.8 g
Zsír
-
Összesen 33.8 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 154 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 660.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 124 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 263 mg
-
Nátrium 201 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 68.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 123 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 123 micro
-
β-crypt 34 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 224 micro
Összesen
653
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 141.1 g
Zsír
-
Összesen 406.1 g
-
Telített zsírsav 300 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 1851 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7928.9 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 216 mg
-
Kálcium 1484 mg
-
Vas 40 mg
-
Magnézium 600 mg
-
Foszfor 3158 mg
-
Nátrium 2406 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 851.5 g
-
Cukor 458 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 825.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 913 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 397 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 311 micro
-
Kolin: 1474 mg
-
Retinol - A vitamin: 777 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 1477 micro
-
β-crypt 404 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2693 micro
Összesen
7831
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 13.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 261.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.1 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 27.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 89 micro
Összesen
260
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
10 db tojás
-
10 evőkanál finomliszt
-
10 ek cukor
-
1 csomag sütőpor
A krémhez
-
2 csomag zselatinfix
-
10 dkg mazsola
-
420 g őszibarack konzerv
A tetejére
-
30 dkg étcsokoládé
-
3 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A piskótához
- A piskótát sütjük meg először. (Én a biztonság kedvéért két részletben sütöttem.) Tehát az 5 tojásfehérjét robotgéppel elkezdjük verni és a cukrot folyamatosan hozzáadva kemény habot verünk. A tojások sárgáit egyenként hozzákeverjük és végül a sütőporos lisztet is (5 tojás-fél cs sütőpor).
- Tortaformába öntjük és megsütjük, sütőpapírt csak a forma aljára tegyünk. Ezt mégegyszer megismételve 2 lapot kapunk, ha kihűlt kettévágjuk őket, és így kapjuk meg a 4 tortalapot.
- A mazsolát beáztatjuk, a barackbefőtett leszűrjük és apró kockákra vágjuk. A krémhez a lehűtött Hulalát robotgéppel verni kezdjük, majd kis idő után hozzáöntjük a 2 cs zselatinfixet és keményre verjük. Hozzákeverjük a pudingporokat és a porcukrot, majd végül belemehet a lecsepegtetett mazsola és barack.
- Ezzel a krémmel töltjük meg a 4 piskótalapot. Tetejére-oldalára nem kell hagyni, azt csokival borítjuk.
- Mielőtt beborítanánk csokival a tortát, fontos jól behűteni akár több órára.
- A csokit az olajjal gőz fölött olvasszuk össze és figyeljünk arra, hogy ne legyen nagyon meleg a csoki, mikor a tortára borítjuk. (Én egy sütőpapírra tettem a tortát és az összes olvasztott csokit a közepére öntöttem. Hagytam magától terülni és óvatosan húztam körbe a szélek felé simitólapáttal. Ezzel a csokimennyiséggel nem volt gond, a torta oldalát is egész jól be tudtam vonni. Még maradt is egy kevés, amit dermedés után le lehet szedni a sütőpapírról és fel lehet még használni.)
- Amikor megdermedt a torta, akkor díszítjük a csokirózsákkal és a szalaggal.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 6948
- Feltöltés dátuma: 2012. december 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Katalin napra készítettem. Az első torta, amit csokival vontam be. Megvolt a sikere. Én a csokirózsákat pár nappal előbb készítettem, ez egy kicsit több időt szokott igénybevenni. Gyurmázós hajlamokat ki lehet élni! :) És hogy még több időt spóroljak, a piskótákat is egy nappal előbb csináltam meg, így a torta elég gyorsan elkészült.