r
Nosalty Logó

Oroszkrém torta csokiba burkolva

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Oroszkrém torta csokiba burkolva
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 653 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 7831 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 260 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    660.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 653 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.1 g

Zsír

  • Összesen
    406.1 g
  • Telített zsírsav
    300 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1851 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7928.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    1484 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    600 mg
  • Foszfor
    3158 mg
  • Nátrium
    2406 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    851.5 g
  • Cukor
    458 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    825.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    913 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    311 micro
  • Kolin:
    1474 mg
  • Retinol - A vitamin:
    777 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    1477 micro
  • β-crypt
    404 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2693 micro
Összesen 7831 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 260 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótát sütjük meg először. (Én a biztonság kedvéért két részletben sütöttem.) Tehát az 5 tojásfehérjét robotgéppel elkezdjük verni és a cukrot folyamatosan hozzáadva kemény habot verünk. A tojások sárgáit egyenként hozzákeverjük és végül a sütőporos lisztet is (5 tojás-fél cs sütőpor).
  2. Tortaformába öntjük és megsütjük, sütőpapírt csak a forma aljára tegyünk. Ezt mégegyszer megismételve 2 lapot kapunk, ha kihűlt kettévágjuk őket, és így kapjuk meg a 4 tortalapot.
  3. A mazsolát beáztatjuk, a barackbefőtett leszűrjük és apró kockákra vágjuk. A krémhez a lehűtött Hulalát robotgéppel verni kezdjük, majd kis idő után hozzáöntjük a 2 cs zselatinfixet és keményre verjük. Hozzákeverjük a pudingporokat és a porcukrot, majd végül belemehet a lecsepegtetett mazsola és barack.
  4. Ezzel a krémmel töltjük meg a 4 piskótalapot. Tetejére-oldalára nem kell hagyni, azt csokival borítjuk.
  5. Mielőtt beborítanánk csokival a tortát, fontos jól behűteni akár több órára.
  6. A csokit az olajjal gőz fölött olvasszuk össze és figyeljünk arra, hogy ne legyen nagyon meleg a csoki, mikor a tortára borítjuk. (Én egy sütőpapírra tettem a tortát és az összes olvasztott csokit a közepére öntöttem. Hagytam magától terülni és óvatosan húztam körbe a szélek felé simitólapáttal. Ezzel a csokimennyiséggel nem volt gond, a torta oldalát is egész jól be tudtam vonni. Még maradt is egy kevés, amit dermedés után le lehet szedni a sütőpapírról és fel lehet még használni.)
  7. Amikor megdermedt a torta, akkor díszítjük a csokirózsákkal és a szalaggal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6941
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Katalin napra készítettem. Az első torta, amit csokival vontam be. Megvolt a sikere. Én a csokirózsákat pár nappal előbb készítettem, ez egy kicsit több időt szokott igénybevenni. Gyurmázós hajlamokat ki lehet élni! :) És hogy még több időt spóroljak, a piskótákat is egy nappal előbb csináltam meg, így a torta elég gyorsan elkészült.  

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...