r
Nosalty Logó

Óriás ünnepi habcsók

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Szikszai Anna
Óriás ünnepi habcsók
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
90 °C
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Alap habcsók

Kakaós

Gyümölcsös

Összesen 484 kcal
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Alap habcsók

Kakaós

Gyümölcsös

Összesen 1938 kcal
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Alap habcsók

Kakaós

Gyümölcsös

Összesen 267 kcal
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.5 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 484 kcal
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1100 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    349 mg
  • Nátrium
    347 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    433.9 g
  • Cukor
    403 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    196.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 1938 kcal
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 267 kcal

Hozzávalók

Alap habcsók

Kakaós

Gyümölcsös

Elkészítés

Alap habcsók

  1. A hozzávalókat tegyük egy tálba, és egy robotgép segítségével verjünk kemény habot belőlük. Akkor lesz tökéletes, ha a robotgép keverőjén megáll a hab, és ha megdöntjük az edényt, akkor sem mozdul.
  2. Ha nem kívánjuk ízesíteni, akkor jöhet is a sütés. Béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit, és egy spatula segítségével formázzunk rá azonos nagyságú termetes kupacokat a habból, a tetejüket pedig szórjuk meg a mandulapehellyel. Vigyázzunk, hogy kellő távolságban legyenek, hogyha megindulnak sülés közben, ne érjenek össze.
  3. Ha ízesíteni szeretnénk, akkor a habot osszuk szét kettő vagy három adagba, és ízesítsük a leírás szerint kakaóval és/vagy gyümölcspürével.
  4. A legjobb, ha légkeveréses sütőben készítjük, ebben az esetben azonban figyeljünk oda arra, hogy a sütőpapír széle rögzítve legyen, tehát ne érjen hozzá a habcsók széléhez.
  5. A sütő középső fokán, 90 fokon süssük másfél órán keresztül. Ha jól dolgoztunk, akkor a külseje roppanós, a belseje pedig lágy marad.

Kakaós

  1. Mielőtt tepsire raknánk, adjuk a habhoz a kakaót, és keverjünk rajta kettőt-hármat. Ne keverjük el teljesen, az a jó, ha márványos hatású.

Gyümölcsös

  1. Mielőtt tepsire raknánk, adjuk a habhoz a lime levét, a héját és a kukoricalisztet. Ha elkevertük, akkor jöhet a gyümölcspüré, a kakaóhoz hasonlóan itt is csak két-három keverésre van szükség, hogy a hab márványos maradjon.
  • Sütés hőfoka: 90 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Receptkönyvben: 595
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 73262
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szikszai Anna 35 recept

A múlt karácsonyok szellemeként kísért a műanyag, kemény és émelyítően gejl habcsókok szelleme. Úgy döntöttem, hogy egy saját recepttel támadok a régi, kellemetlen emlékek ellen, és megszeretem, vagy legalább megpróbálom megszeretni ezt a muclikhoz és vuclikhoz illő édességet.

Hozzávalók

Alap habcsók

Kakaós

Gyümölcsös

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...