r
Nosalty Logó

Óriás kekszes gesztenyepüré

NS
Óriás kekszes gesztenyepüré
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

327
Kalória
3.8g
Fehérje
40g
Szénhidrát
14.2g
Zsír
3.4g
Víz
1.4g
Koleszterin
500mg
Élelmi rost
6.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 327 kcal
  • 7% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 3264 kcal
  • 7% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 224 kcal
  • 7% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 5% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    75.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    11 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    3.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 327 kcal
  • 7% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 5% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.4 g

Zsír

  • Összesen
    142.1 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    759.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    488 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    400.1 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    33.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 3264 kcal
  • 7% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 5% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    52 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    7 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    2.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 224 kcal

Elkészítés

  1. A mirelit gesztenyemasszákat kiolvasztjuk.
  2. Az egyik masszát összegyúrjuk a keksszel, a vaníliás cukorral, a rummalés annyi tejjel, hogy éppösszeálljon, és gyúrható állagú legyen a " tészta". Kóstolni kell, ha nem elég édes, egy kis porcukorral segíthetünk rajta.Ez lesz az álom alapja.
  3. Ezt a masszát belenyomkodjuk a kínáló tál aljára kb. fél cm vastagságban.
  4. Felverjük a Hulalát, és a harmadát rákenjük a tésztára.
  5. Erre jön az első sor- krumplinyomón áttört - gesztenyemassza, majd egy újabb sorhab, majd gesztenyemassza,újabb hab...a lényeg, hogy a tetejére-oldalára kent habra már csak díszítésként kerüljön áttört gesztenye, mert 1-2 nap után könnyen megszárad.
  6. Vízgőz felett felolvasztjuk az étcsokit, és egy villával "beszórjuk" a kész gesztenyetortát olvasztott csokival.
  7. Néhány órás hűtés után fogyasztható.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Tepsi mérete: 10x30

A párom imádja a gesztenyés süteményeket, illetve a gesztenyepürét. Ez adta az ötletet, hogy egy olyan gesztenyés sütit találjak ki, ami hamar elkészül, és akár napokig eláll.  Ez a "torta" igen könnyű - mind elkészíteni, mind tartalmában - látványos és nagyon finom!

További receptek

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...