r
Nosalty Logó

Oreo torta Debmo konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Debmo
Oreo torta Debmo konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Kakaós piskóta

Krém

Díszítés

527
Kalória
7.8g
Fehérje
62.7g
Szénhidrátok
29.2g
Zsír
76.2g
Víz
138.2g
Koleszterin
2.2g
Rost
46.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Kakaós piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 527 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Kakaós piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 6313 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Kakaós piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 291 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    488.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.7 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    76.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 527 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93 g

Zsír

  • Összesen
    350.2 g
  • Telített zsírsav
    159 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1658 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5863.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    1162 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    472 mg
  • Foszfor
    1887 mg
  • Nátrium
    2165 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    752.5 g
  • Cukor
    554 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    914.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2208 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    317 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    898 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2174 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    385 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1262 micro
Összesen 6313 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 291 kcal

Elkészítés

Kakaós piskóta

  1. A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját kikavarjuk a cukorral és az étolajjal, majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport és a szódabikarbónát, majd legvégül beleforgatjuk a fehérjehabot.
  2. 25-ös tortaformát kivajazunk, majd a kész masszát beleöntjük, és előmelegített sütőben 180-200 fokon kb. 30 percig sütjük.

Krém

  1. A tejfölt a felhasználás előtt kb. két nappal vékony konyharuhába tesszük, majd hagyjuk lecsöpögni, hogy a savó teljesen távozzon belőle. Aki nem akar ezzel az olcsóbb megoldással küszködni, az vegye meg a mascarponét, és ez a lépés kihagyható.
  2. A joghurtot a kristálycukorral és a vaníliás cukorral összekeverjük, hagyjuk a cukrot teljesen felolvadni, majd hozzákeverjük a lecsöpögtetett tejfölt vagy mascarponét.
  3. A tejszínt a zselatinfixszel felverjük, majd hozzáforgatjuk a joghurtos krémhez, legvégül belekeverjük az összemorzsolt oreo-s kekszeket.
  4. A masszát a már kihűlt kakaós lapra egyenletes felkenjük.

Díszítés

  1. A tejszínt felverjük, és elképzelésünk és kreativitásunk szerint a tortára kenjük, majd a kekszekkel díszítjük. Én azért szoktam még egy kis olvasztott csokit is csorgatni rá, biztos, ami biztos. :) Jót tesz az ízének és a látványának.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Régóta kacérkodtam a gondolattal, hogy meg kellene sütni már ezt a tortát, egy születésnapra aztán megkértek rá, és elkészítettem. Kicsit egyedi, rengeteg recept kering a tortáról, de nekem a saját verzióm tetszik a legjobban. Egyszerű, viszonylag megfizethető, gyorsan elkészíthető, és meglepően finom.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Grillázsos zserbótorta

A zserbó ízhármasa egy olyan klasszikusan karácsonyi párosítás, ami nélkül nehéz elképzelni ezt az időszakot. Szerencsére nem is kell, hiszen itt a jól ismert sütemény, mondjuk egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!