r
Nosalty Logó

Omlós túrós-meggyes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pogácsa
Omlós túrós-meggyes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1332 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 7988 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 257 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.4 g

Zsír

  • Összesen
    54.9 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1536.4 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    281 mg
  • Vas
    169 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    549 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    182.3 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    221.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    407 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    305 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1221 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 1332 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    176.5 g

Zsír

  • Összesen
    329.1 g
  • Telített zsírsav
    161 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    898 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9218.7 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    272 mg
  • Kálcium
    1685 mg
  • Vas
    1014 mg
  • Magnézium
    286 mg
  • Foszfor
    3293 mg
  • Nátrium
    1262 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    46 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1093.6 g
  • Cukor
    524 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1328.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2441 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    307 micro
  • Kolin:
    459 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1832 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7325 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1378 micro
Összesen 7988 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297 g
  • Cink
    42 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    19 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    236 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 257 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A 40 dkg lisztet összekeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a 15 dkg cukrot, 2 tojást, a túrót, olajat, tejet, vaníliás cukrot, csipet sót. Az egészet jól összegyúrjuk, kinyújtjuk.
  2. Bemelegítjük a sütőt 170-180 fokra. A tésztát kinyújtjuk, és beletesszük a kizsírozott, kilisztezett tepsibe.
  3. A tetejére rárakjuk a kimagozott meggyet, melyet ízesíteni lehet egy kis fahéjjal, őrölt szegfűszeggel, vagy akár mézeskalács fűszerkeverékkel is megszórni.
  4. A 30 dkg lisztet, 25 dkg vajat (vagy margarint), 25 dkg cukrot és a 2 vaníliás cukrot összekeverjük, és ezt a morzsát egyenletesen rászórjuk a sütemény tetejére.
  5. Aranybarnára, tűpróbáig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25x7
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 17635
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Omlós túrós-meggyes
Pogácsa 392 recept

Egy kedves barátnőmnél kóstoltuk először az eredeti szilvás változatot. Szerencse, hogy rögtön két tepsit sütött, mert az első hihetetlen sebességgel "elpárolgott" még melegen. Most épp meggyel csináltam, hisz annak van a szezonja, majd később sorra kerül a szilva is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...