r
Nosalty Logó

Omlós sertéstarja

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andó Tamas
Omlós sertéstarja
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
grill
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Pácolás

Párolás

Füstölés-sütés

Összesen 528 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Pácolás

Párolás

Füstölés-sütés

Összesen 2112 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Pácolás

Párolás

Füstölés-sütés

Összesen 125 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1163.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    496 mg
  • Nátrium
    477 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    241.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 528 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    177.3 g

Zsír

  • Összesen
    132.7 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    620 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4652.6 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    269 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    228 mg
  • Foszfor
    1983 mg
  • Nátrium
    1910 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    965 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    300 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    764 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 2112 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 125 kcal

Hozzávalók

Pácolás

Párolás

Füstölés-sütés

Elkészítés

Pácolás

  1. Fogjuk a kb. 1 kg-os tarjánkat és 2 ujjnyira felszeleteljük. Tálba tesszük, majd borsozzuk és mustározzuk. Jól átdörgöljük. Ha ez kész, jöhet rá a kb. 2dl sör. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  2. Sót még nem adunk hozzá, majd csak a párolásnál!

Párolás

  1. A sütőtálba tesszünk 2 kanál zsiradékot és az alaplevet, majd elhelyezzük a tarjaszeleteket. A húsok mellé tesszük a hagymát és a fokhagymát. A húsokat most már megsózzuk. Ha nem grillezőben készítjük, adhatunk hozzá füstös BBQ füszerkeveréket.
  2. Fóliával letakarjuk és kb. 150-180 fokon sütjük, amíg el nem kezd puhulni ez kb. 1,5-2 óra.
  3. Az alaplé lehet valamilyen húsleves, vagy ki is hagyhatjuk, ha a húsok mellé teszünk répát, zellert stb. ízlés szerint.

Füstölés-sütés

  1. Ha van grillezőnk abban sütjük, ha nincsen a sütőben sütjük. Ha lecsukható grillezőnk van kis fűrészporral meg is füstölhetjük az elején.
  2. A puhára párolt fokhagymákat teáskanállal egy kis tálkában összenyomjuk, hozzáadjuk a teavajat, és a maradék alaplevet. Sütés közben a húst ezzel locsoljuk, kenegetjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x40
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 3002
  • Feltöltés dátuma: 2023. július 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Omlós sertéstarja
Andó Tamas 1 recept

Nagyon puha omlós sült tarja, amit a legjobb valamilyen salátával elfogyasztani.

Hozzávalók

Pácolás

Párolás

Füstölés-sütés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...