Omlós sertéstarja
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Andó Tamas
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
grill
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 10% Zsír
Pácolás
-
3g mustár2 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g sör22 kcal
-
250g sertéstarja465 kcal
Párolás
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
75g alaplé5 kcal
-
8g sertészsír0 kcal
Füstölés-sütés
-
21 kcal
Összesen
528
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 10% Zsír
Pácolás
-
10g mustár6 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g sör86 kcal
-
1000g sertéstarja1860 kcal
Párolás
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
300g alaplé21 kcal
-
30g sertészsír0 kcal
Füstölés-sütés
-
36g fokhagyma szósz86 kcal
Összesen
2112
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 10% Zsír
Pácolás
-
0.6g mustár0 kcal
-
0g só0 kcal
-
11.9g sör5 kcal
-
59.5g sertéstarja111 kcal
Párolás
-
5.4g vöröshagyma2 kcal
-
0.9g fokhagyma1 kcal
-
17.8g alaplé1 kcal
-
1.8g sertészsír0 kcal
Füstölés-sütés
-
2.1g fokhagyma szósz5 kcal
Összesen
125
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44.3 g
Zsír
-
Összesen 33.2 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 155 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1163.2 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 67 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 496 mg
-
Nátrium 477 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 241.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 75 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 191 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
528
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 177.3 g
Zsír
-
Összesen 132.7 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 620 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4652.6 g
-
Cink 31 mg
-
Szelén 269 mg
-
Kálcium 218 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 228 mg
-
Foszfor 1983 mg
-
Nátrium 1910 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 965 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 300 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 44 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 764 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
2112
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.5 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 276.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 114 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 57.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
125
kcal
Hozzávalók
Pácolás
-
1 ek mustár
-
só ízlés szerint
-
2 dl sör
-
1 kg sertéstarja
Párolás
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
5 gerezd fokhagyma
-
3 dl alaplé
-
2 ek sertészsír
Füstölés-sütés
-
2 ek fokhagyma szósz
Elkészítés
Pácolás
- Fogjuk a kb. 1 kg-os tarjánkat és 2 ujjnyira felszeleteljük. Tálba tesszük, majd borsozzuk és mustározzuk. Jól átdörgöljük. Ha ez kész, jöhet rá a kb. 2dl sör. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
- Sót még nem adunk hozzá, majd csak a párolásnál!
Párolás
- A sütőtálba tesszünk 2 kanál zsiradékot és az alaplevet, majd elhelyezzük a tarjaszeleteket. A húsok mellé tesszük a hagymát és a fokhagymát. A húsokat most már megsózzuk. Ha nem grillezőben készítjük, adhatunk hozzá füstös BBQ füszerkeveréket.
- Fóliával letakarjuk és kb. 150-180 fokon sütjük, amíg el nem kezd puhulni ez kb. 1,5-2 óra.
- Az alaplé lehet valamilyen húsleves, vagy ki is hagyhatjuk, ha a húsok mellé teszünk répát, zellert stb. ízlés szerint.
Füstölés-sütés
- Ha van grillezőnk abban sütjük, ha nincsen a sütőben sütjük. Ha lecsukható grillezőnk van kis fűrészporral meg is füstölhetjük az elején.
- A puhára párolt fokhagymákat teáskanállal egy kis tálkában összenyomjuk, hozzáadjuk a teavajat, és a maradék alaplevet. Sütés közben a húst ezzel locsoljuk, kenegetjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x40
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 44
- Össznézettség: 3092
- Feltöltés dátuma: 2023. július 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
Andó Tamas
1 recept
Nagyon puha omlós sült tarja, amit a legjobb valamilyen salátával elfogyasztani.