r
Nosalty Logó

Omlós reszelt túrós sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Omlós reszelt túrós sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A túrótöltelékhez

Összesen 605 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A túrótöltelékhez

Összesen 6040 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A túrótöltelékhez

Összesen 325 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    965.8 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    102 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    355 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    249 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 605 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    170.6 g

Zsír

  • Összesen
    320.2 g
  • Telített zsírsav
    187 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1606 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9657.9 g
  • Cink
    1310 mg
  • Szelén
    252 mg
  • Kálcium
    1667 mg
  • Vas
    1017 mg
  • Magnézium
    379 mg
  • Foszfor
    3548 mg
  • Nátrium
    1388 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    45 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    637.7 g
  • Cukor
    229 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    656.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2488 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    202 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    854 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2445 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    502 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1300 micro
Összesen 6040 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    522.6 g
  • Cink
    71 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    33 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 325 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A túrótöltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta alapanyagait egységes masszává gyúrjuk (ne legyen túl lágy, álljon össze), majd gombóccá formázzuk és frissentartó fóliába csomagolva legalább 1-2 órára hűtőbe tesszük dermedni.

A túrótöltelékhez

  1. Kézi mixerrel kihabosítjuk a puha vajat a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. Ha felvette az összes tojást a keverék, hozzáadjuk a túrót és a citromhéjat és tovább keverjük.
  2. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a túrós alaphoz.
  3. Elővesszük a tésztát a hűtőből, majd nagyjából elfelezzük. Az egyik részét kivajazott tepsibe nyomkodjuk, majd rákanalazzuk a túrót. A másik tésztadarabot ráreszeljük a sütemény tetejére.
  4. 200 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni és kockákra vágva, porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 134
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 65
  • Össznézettség: 5941
  • Feltöltés dátuma: 2024. március 19.

Receptkategóriák

Omlós reszelt túrós sütemény
Lakos Benedek 373 recept

Omlós, kakaós linzertészta és lágy túrótöltelék egyesül a tepsiben, hogy megalkossák minden idők legporhanyósabb süteményét. De nem is ez a legnagyszerűbb tulajdonsága a receptnek, hanem az, hogy a tésztát szórakoztató módon reszelnünk kell a túrókrém tetejére. Ettől az eljárástól egyszerre lesz omlós, ropogós, mégis könnyed a szelet felső tésztarétege.

Hozzávalók

A tésztához

A túrótöltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...