Omlós reszelt túrós sütemény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 9% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
50g finomliszt182 kcal
-
9 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
4 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
6g tojás7 kcal
-
2g tojássárgája6 kcal
-
4g tejföl8 kcal
A túrótöltelékhez
Összesen
605
kcal
- 9% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
91 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
40g tejföl79 kcal
A túrótöltelékhez
Összesen
6040
kcal
- 9% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
27.1g finomliszt98 kcal
-
2.2g cukrozatlan kakaópor5 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
5.4g cukor21 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
13.5g vaj97 kcal
-
3g tojás4 kcal
-
1.1g tojássárgája3 kcal
-
2.2g tejföl4 kcal
A túrótöltelékhez
Összesen
325
kcal
- 9% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.1 g
Zsír
-
Összesen 32 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 161 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 965.8 g
-
Cink 131 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 167 mg
-
Vas 102 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 355 mg
-
Nátrium 139 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.8 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 65.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 249 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 13 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 60 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 85 mg
-
Retinol - A vitamin: 245 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 130 micro
Összesen
605
kcal
- 9% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 170.6 g
Zsír
-
Összesen 320.2 g
-
Telített zsírsav 187 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 84 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1606 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9657.9 g
-
Cink 1310 mg
-
Szelén 252 mg
-
Kálcium 1667 mg
-
Vas 1017 mg
-
Magnézium 379 mg
-
Foszfor 3548 mg
-
Nátrium 1388 mg
-
Réz 52 mg
-
Mangán 45 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 637.7 g
-
Cukor 229 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 656.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2488 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 202 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 126 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 602 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 275 micro
-
Kolin: 854 mg
-
Retinol - A vitamin: 2445 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 502 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1300 micro
Összesen
6040
kcal
- 9% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 17.3 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 87 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 522.6 g
-
Cink 71 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 55 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 192 mg
-
Nátrium 75 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.5 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 35.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 135 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 33 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 132 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
325
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
500 g finomliszt
-
4 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag sütőpor
-
1 csipet só
-
100 g cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 db tojás
-
1 db tojássárgája
A túrótöltelékhez
Elkészítés
A tésztához
- A tészta alapanyagait egységes masszává gyúrjuk (ne legyen túl lágy, álljon össze), majd gombóccá formázzuk és frissentartó fóliába csomagolva legalább 1-2 órára hűtőbe tesszük dermedni.
A túrótöltelékhez
- Kézi mixerrel kihabosítjuk a puha vajat a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. Ha felvette az összes tojást a keverék, hozzáadjuk a túrót és a citromhéjat és tovább keverjük.
- A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a túrós alaphoz.
- Elővesszük a tésztát a hűtőből, majd nagyjából elfelezzük. Az egyik részét kivajazott tepsibe nyomkodjuk, majd rákanalazzuk a túrót. A másik tésztadarabot ráreszeljük a sütemény tetejére.
- 200 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni és kockákra vágva, porcukorral meghintve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 134
- Tegnapi nézettség: 17
- 7 napos nézettség: 99
- Össznézettség: 5818
- Feltöltés dátuma: 2024. március 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
-
alkalom:
- márton-nap ,
- vasárnapi ebéd ,
- anyák napja ,
- születésnap ,
- farsang ,
- szüret ,
- buli receptek
-
alkalom:
Lakos Benedek
363 recept
Omlós, kakaós linzertészta és lágy túrótöltelék egyesül a tepsiben, hogy megalkossák minden idők legporhanyósabb süteményét. De nem is ez a legnagyszerűbb tulajdonsága a receptnek, hanem az, hogy a tésztát szórakoztató módon reszelnünk kell a túrókrém tetejére. Ettől az eljárástól egyszerre lesz omlós, ropogós, mégis könnyed a szelet felső tésztarétege.