r
Nosalty Logó

Omlós reszelt túrós sütemény

5,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Omlós reszelt túrós sütemény
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A túrótöltelékhez

605
Kalória
17.1g
Fehérje
63.8g
Szénhidrátok
32g
Zsír
65.7g
Víz
160.6g
Koleszterin
2.9g
Rost
22.9g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A túrótöltelékhez

Összesen 605 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A túrótöltelékhez

Összesen 6040 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A túrótöltelékhez

Összesen 325 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    965.8 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    102 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    355 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    65.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    249 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 605 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    170.6 g

Zsír

  • Összesen
    320.2 g
  • Telített zsírsav
    187 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1606 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9657.9 g
  • Cink
    1310 mg
  • Szelén
    252 mg
  • Kálcium
    1667 mg
  • Vas
    1017 mg
  • Magnézium
    379 mg
  • Foszfor
    3548 mg
  • Nátrium
    1388 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    45 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    637.7 g
  • Cukor
    229 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    656.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2488 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    202 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    854 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2445 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    502 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1300 micro
Összesen 6040 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    522.6 g
  • Cink
    71 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    35.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    33 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 325 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta alapanyagait egységes masszává gyúrjuk (ne legyen túl lágy, álljon össze), majd gombóccá formázzuk és frissentartó fóliába csomagolva legalább 1-2 órára hűtőbe tesszük dermedni.

A túrótöltelékhez

  1. Kézi mixerrel kihabosítjuk a puha vajat a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. Ha felvette az összes tojást a keverék, hozzáadjuk a túrót és a citromhéjat és tovább keverjük.
  2. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a túrós alaphoz.
  3. Elővesszük a tésztát a hűtőből, majd nagyjából elfelezzük. Az egyik részét kivajazott tepsibe nyomkodjuk, majd rákanalazzuk a túrót. A másik tésztadarabot ráreszeljük a sütemény tetejére.
  4. 200 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni és kockákra vágva, porcukorral meghintve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Omlós, kakaós linzertészta és lágy túrótöltelék egyesül a tepsiben, hogy megalkossák minden idők legporhanyósabb süteményét. De nem is ez a legnagyszerűbb tulajdonsága a receptnek, hanem az, hogy a tésztát szórakoztató módon reszelnünk kell a túrókrém tetejére. Ettől az eljárástól egyszerre lesz omlós, ropogós, mégis könnyed a szelet felső tésztarétege.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Bejglicsiga cukormentesen

Kicsit újragondoltuk a klasszikus bejglit és csigaformában álmodtuk meg az új kedvencünket, ráadásul cukormentesen! Természetesen mákos és diós töltelékű egyaránt készült, hogy ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Egy tipp, amitől sokkal szebb lesz a kaszinótojás és a...

Bár mindenki másképp ünnepli a húsvétot, a kaszinótojás vagy töltött tojás igen sok családban szerves része a húsvéti menüsornak. Kicsit pepecselős, de minden rászánt percet megér, mi pedig mutatunk egy tuti Napi Tippet, amivel még pár szinttel feljebb emelheted!

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!