Omlós kefires pogácsa
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Danone
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 17% Zsír
Összesen
406
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 17% Zsír
Összesen
1623
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 22.8 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1618.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 310 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 417 mg
-
Nátrium 851 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 188 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 185 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
406
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 30.2 g
Zsír
-
Összesen 91.2 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 248 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6475.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 74 mg
-
Kálcium 1242 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 1668 mg
-
Nátrium 3403 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 172.2 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 260.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 752 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 739 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 171 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
1623
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 15.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1130.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 217 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 291 mg
-
Nátrium 594 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 131 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 129 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
283
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tésztához a lisztet elkeverjük a sóval, a cukorral és a sütőporral, majd összemorzsoljuk a vajjal. Nem gyúrjuk, csak igyekszünk minél jobban elvegyíteni a vajat és a lisztet.
- Ha már csak borsónyi vajdarabok vannak a tésztában, akkor hozzáadjuk a kefirt, és óvatosan átkeverjük. Ragacsos, kissé folyós tésztát kapunk, amelyet a hűtőbe tesszük 1 órára pihenni.
- A sütőt előmelegítjük 220ºC-ra. A hideg tésztát lisztezett felületre tesszük, majd kinyújtjuk, nyomkodjuk kb 2,5 cm vastagra, majd pogácsákat szaggatunk belőle, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
- Mérettől függően kb. 10 perc alatt aranyszínűre sütjük.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 135
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 17979
- Feltöltés dátuma: 2014. március 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Danone
10 recept
Nagyon gyorsan elő lehet készíteni, és gyorsan is kisül. Ha nagyobb pogácsákat szaggatunk, akár vajjal vagy lekvárral megkenve is fogyaszthatjuk. www.nyissavaltozatossagra.hu