r
Nosalty Logó

Omlós karamellás szelet

Mignon
Omlós karamellás szelet
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A sütemény aljához

A töltelékhez

A mázhoz

522
Kalória
7.3g
Fehérje
56g
Szénhidrát
30.4g
Zsír
20.1g
Víz
70.8g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
42.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A sütemény aljához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 522 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A sütemény aljához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 5210 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A sütemény aljához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 446 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    551.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    56 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    20.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 522 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.3 g

Zsír

  • Összesen
    304.3 g
  • Telített zsírsav
    179 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    708 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5515.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    1826 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    336 mg
  • Foszfor
    1820 mg
  • Nátrium
    1416 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    559.9 g
  • Cukor
    422 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    201.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2020 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    578 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1981 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    479 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 5210 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    473 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    17.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 446 kcal

Elkészítés

A sütemény aljához

  1. Késes betétű robotgéppel morzsásra daráljuk a kekszet.
  2. Tálba öntjük és összekeverjük az olvadt vajjal.
  3. 24 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt terítünk, majd kézzel jól belenyomkodjuk a kekszes alapot.
  4. Teflonos lábasban, közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett összemelegítjük a sűrített tejet a vajjal, majd miután felolvadt a vaj, takaréklángon folyamatosan mozgatjuk a lábast, míg a sűrített tej megvastagszik és karamellás színű lesz.
  5. Gyorsan ráöntjük a kekszes alapra és szépen elsimítjuk a tetejét.
  6. Vízfürdő felett felolvasztjuk a csokit, hozzákeverjük az olajat és a karamellás töltelékre öntjük.
  7. Ha kicsit kihűlt, legalább 12 órára hűtőbe tesszük.
  8. Levesszük a tortagyűrűt, átfordítjuk a sütit egy vágódeszkára, aljáról lehúzzuk a sütőpapírt, majd hosszú nyakú pohárba forró vizet öntünk és a kést belemártogatva ízlésünknek megfelelően felszeleteljük az omlós karamellás sütit.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p

Már régóta szemeztem ezzel a francia recepttel, de sajnos nem kaptam hozzá alj nélküli szögletes keretet, amiben jól elkészíthető lett volna. A napokban kíváncsiságom már nem hagyott nyugodni, így kitaláltam, hogy elkészítem a kapcsos tortaformámban! Persze így nem tudtam olyan szép szabályos szeletekre vágni, de ennél a nyalánkságnál nem is a külcsíny a fontos. A kicsit morcos külsű, isteni finom, lágyan olvadós karamellás sütit takar, ami bőven kárpótol az alakért.

További receptek

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...