r
Nosalty Logó

Omlós csirkemell aszalt paradicsomos-kapribogyós mártásban

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Omlós csirkemell aszalt paradicsomos-kapribogyós mártásban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 624 kcal
  • 16% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2494 kcal
  • 16% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 146 kcal
  • 16% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1664.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    596 mg
  • Nátrium
    756 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    196.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    473 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    17213 micro
  • Lut-zea
    960 micro
Összesen 624 kcal
  • 16% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    206.7 g

Zsír

  • Összesen
    111.5 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    770 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6659.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    429 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    573 mg
  • Foszfor
    2383 mg
  • Nátrium
    3024 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.1 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    784.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    774 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    221 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    88 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    823 mg
  • Retinol - A vitamin:
    616 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1890 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    68853 micro
  • Lut-zea
    3842 micro
Összesen 2494 kcal
  • 16% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    390.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4041 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 146 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a bazsalikommal, a fokhagymaporral, valamint sóval-borssal. A csirkeszeleteket megforgatjuk a lisztben, majd az olívaolajon lepirítjuk mindkét oldalukon.
  2. Kiszedjük a csirkét, a hátramaradt zsiradékra pedig rádobjuk a felaprított szárított paradicsomot és a kapribogyót. Egy pár percet pároljuk, majd sózzuk-borsozzuk, és felöntjük az alaplével, valamint a habtejszínnel.
  3. Egy kicsit összefőzzük, majd visszatesszük a csirkeszeleteket, és lefedve alacsony lángon 20 percet főzzük. Amikor letelt, levesszük a fedőt, és további 10 percet főzzük így, míg a szaft besűrűsödik.
  4. Frissen aprított bazsalikommal megszórjuk, és rizzsel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 460
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 15163
  • Feltöltés dátuma: 2019. szeptember 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csodásan omlós és puha csirkemell receptet mutatunk nektek, amit a krémes, aszalt paradicsomos-kapribogyós szaft tesz még ellenállhatatlanabbá. Próbáljátok ki, kiváló választás lehet az első esős, őszi napokra!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...