r
Nosalty Logó

Omlettes-baconös-hagymás csiga

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pál Melinda
Omlettes-baconös-hagymás csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1071 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 5353 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 301 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1156.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    418 mg
  • Nátrium
    495 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 1071 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165.9 g

Zsír

  • Összesen
    158.6 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    641 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5780.8 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    439 mg
  • Kálcium
    411 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    321 mg
  • Foszfor
    2092 mg
  • Nátrium
    2475 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    794.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    615.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    361 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    738 micro
  • Kolin:
    585 mg
  • Retinol - A vitamin:
    357 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    679 micro
Összesen 5353 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 301 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk közben a lisztet 3 tk sóval és a tejföllel összekeverjük, majd miután az élesztő felfutott, hozzáadjuk és annyi langyos víz mehet még hozzá, hogy épp felvegye. Ez kb. 2 tejfölös pohárnyi. Miután jól átgyúrtuk, kevés olajjal lekenjük a tészta tetejét és lefedjük. Hagyjuk pihenni kb. 1 órát.
  2. Amíg a tészta pihen, a bacont és a hagymát apróra vágjuk, majd jól összepirítjuk és félrerakjuk hűlni.
  3. 2 db tojást ízlés szerint sóval-borssal ízesítünk, majd felverjük és félrerakjuk.
  4. Mikor a tészta kb. a kétszeresére nő, a felét kivesszük a keverőtálból és téglalap alakúra nyújtjuk, kb. fél centi vastagra. A felvert tojással nem túl vékonyan megkenjük és a fele baconös-hagymás keveréket rászórjuk.
  5. Nagyon figyeljünk oda, hogy jó szorosan tekerjük fel, mert különben szeletelésnél szétcsúszik! Nagyjából egy centi vastagra felszeleteljük, sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk kb. 2 cm távolságra egymástól, mert még nőni fog.
  6. Előmelegített sütőben 180fokon aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 288
  • Feltöltés dátuma: 2024. május 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Pál Melinda 1 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...