Omlett spárgával (Omlett 1.)
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
541
kcal
- 8% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
541
kcal
- 8% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 35.6 g
Zsír
-
Összesen 40.4 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 634 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1682.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 469 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 598 mg
-
Nátrium 480 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 364.1 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 586 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 130 micro
-
K vitamin: 105 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 205 micro
-
Kolin: 476 mg
-
Retinol - A vitamin: 489 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 1138 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2470 micro
Összesen
541
kcal
- 8% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 35.6 g
Zsír
-
Összesen 40.4 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 634 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1682.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 469 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 598 mg
-
Nátrium 480 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 364.1 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 586 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 130 micro
-
K vitamin: 105 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 205 micro
-
Kolin: 476 mg
-
Retinol - A vitamin: 489 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 1138 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2470 micro
Összesen
541
kcal
- 8% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 290 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 101 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 196 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 426 micro
Összesen
93
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tojást habosra felverjük, majd sózzuk, borsozzuk.
- A vajat egy 15-20 cm átmérőjű serpenyőben felhevítjük, és amikor már habzik, akkor hozzáadjuk a felvert tojást. Közepes tűzön süssük a tojást, és ha kell villa segítségével egyengessük el, vagy néha rázogassuk meg. A lényeg az, hogy ne kavarjuk össze.
- Amikor az omlett alja megsült, de a teteje még lágy, szórjuk meg reszelt sajttal, majd helyezzük rá a kifőtt (még meleg) spárgát.
- A serpenyőben hajtogassuk össze, és tálalhatjuk is.
- Sütés ideje: 8 perc
- Receptkönyvben: 57
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 19250
- Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Az igazság az, hogy nálunk a vasárnapi reggeli mindig későn van, és az szinte mindig tojás. Általában rántotta formájában kerül a tojás az asztalra. Mivel ezért már számos kritika ért, így már csak azért is sportot űzök a vasárnapi reggeliből. A tojás ételek egyik variációját készítettem most a változatosság kedvéért. Az omlett készíthető más zöldségekkel is pl. cukkini, padlizsán. Az étel a Szakácsok Könyve alapján készült.