r
Nosalty Logó

Olívás zöldbab

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
klaukara
Olívás zöldbab
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 511 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1533 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 124 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    43.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    284.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    170 micro
  • β-karotin
    916 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3633 micro
  • Lut-zea
    1029 micro
Összesen 511 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    129.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    907 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    384 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    852.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    289 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    511 micro
  • β-karotin
    2749 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10899 micro
  • Lut-zea
    3086 micro
Összesen 1533 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    73.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    222 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    879 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 124 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldbabok végeit levágjuk és megtisztítjuk, majd 1-2 cm-es darabokra aprítjuk. Alaposan megmossuk, és tiszta vízben állni hagyjuk.
  2. A hagymát az olívaolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a meghámozott, kockára vágott paradicsomot és paradicsompürét, sót, cukrot, 4-5 percig pirítjuk.
  3. A zöldbabot és a burgonyát hozzáadjuk és víz nélkül, fedő alatt 10-15 percig főzzük, hogy a bab vizet eresszen.
  4. Ezután annyi forró vízzel felengedjük, hogy 1 ujjnyira ellepje a babot. Készre főzzük. Akkor jó, amikor a bab elveszíti élénkzöld színét.
  5. Rizzsel vagy egytálételként tálaljuk. Kínáljunk hozzá natúr joghurtot vagy török cacikit (joghurtos, fokhagymás, sós uborka)!
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2952
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 05.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
klaukara 27 recept

Egy csodás tavaszi, nyári frissítő, egyszerű étel - minden török konyhában ismerik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...