adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
100g vöröslencse358 kcal
-
100g chorizo296 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
25g zöldpaprika4 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
113g csirke alaplé8 kcal
-
56g víz0 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
0g só0 kcal
-
3 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
703
kcal
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
400g vöröslencse1432 kcal
-
400g chorizo1184 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
450g csirke alaplé32 kcal
-
225g víz0 kcal
-
400g paradicsom72 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g dijoni mustár12 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
2814
kcal
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
18.5g vöröslencse66 kcal
-
18.5g chorizo55 kcal
-
4.2g vöröshagyma2 kcal
-
4.6g zöldpaprika1 kcal
-
3.7g sárgarépa1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
20.8g csirke alaplé1 kcal
-
10.4g víz0 kcal
-
18.5g paradicsom3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.9g dijoni mustár1 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
130
kcal
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 39.2 g
Zsír
-
Összesen 27.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1955 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 96 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 99 mg
-
Foszfor 490 mg
-
Nátrium 1231 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 271.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 198 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 61 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 229 micro
-
Kolin: 109 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 724 micro
-
β-karotin 2004 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 245 micro
Összesen
703
kcal
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 156.9 g
Zsír
-
Összesen 111 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 252 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7819.9 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 82 mg
-
Kálcium 383 mg
-
Vas 37 mg
-
Magnézium 397 mg
-
Foszfor 1959 mg
-
Nátrium 4925 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 303.4 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 54 mg
VÍZ
-
Összesen 1084.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 790 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 139 mg
-
D vitamin: 244 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 915 micro
-
Kolin: 434 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2897 micro
-
β-karotin 8017 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 10293 micro
-
Lut-zea 980 micro
Összesen
2814
kcal
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 360.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 227 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 50 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 134 micro
-
β-karotin 370 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 475 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
130
kcal
Hozzávalók
-
400 g vöröslencse
-
400 g chorizo
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 közepes db zöldpaprika
-
1 közepes db sárgarépa
-
1 gerezd fokhagyma
-
2 db babérlevél
-
450 ml csirke alaplé
-
225 ml víz
-
só ízlés szerint
-
2 ek dijoni mustár
-
1 kávéskanál fekete bors
Elkészítés
- A chorizo (vagy egyéb fajta) kolbász zsírját kisütjük, a kolbászkákat eltávolítjuk, a megmaradt zsíron az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk, a végén hozzáadjuk a fokhagymát is. Amíg párolódik a hagyma, addig minden zöldséget felkockázunk, aprítunk. Fontos, a paradicsom héjáját távolítsuk el. A jól átmosott vörös lencsét és - a mustáron kívül -minden egyéb hozzávalót beletesszük a lábosba.
- A vörös lencse előnye, hogy hamar megpuhul, kb. 20-30 perc főzés elég. Mielőtt elkészül a leves, az utolsó percben tesszük bele a mustárt, elkeverjük, még egy utolsót hagyjuk rotyogni, és elzárjuk a gázt. Mivel a zöldségeket is apróra vágtuk, így együtt készül el a jó olasz lencseleves. Általában szafaládéval és kenyérrel tálalom, de az nem tartozik a recepthez.
- Receptkönyvben: 160
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 9802
- Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Szeretem a vörös lencsét, mert nem kell beáztatni, nem kell sokáig főzni, hamar megpuhul, és ugyanolyan finom, mint egyéb társai. Szóval jó ez a recept, ha valaki egy kis új ízélményre vágyik.