r
Nosalty Logó

Olasz vöröslencseleves

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Olasz vöröslencseleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 703 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2814 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 130 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    39.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1955 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    1231 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    724 micro
  • β-karotin
    2004 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 703 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    156.9 g

Zsír

  • Összesen
    111 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7819.9 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    383 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    397 mg
  • Foszfor
    1959 mg
  • Nátrium
    4925 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    303.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    1084.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    790 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    244 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    915 micro
  • Kolin:
    434 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2897 micro
  • β-karotin
    8017 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    10293 micro
  • Lut-zea
    980 micro
Összesen 2814 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    134 micro
  • β-karotin
    370 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    475 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A chorizo (vagy egyéb fajta) kolbász zsírját kisütjük, a kolbászkákat eltávolítjuk, a megmaradt zsíron az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk, a végén hozzáadjuk a fokhagymát is. Amíg párolódik a hagyma, addig minden zöldséget felkockázunk, aprítunk. Fontos, a paradicsom héjáját távolítsuk el. A jól átmosott vörös lencsét és - a mustáron kívül -minden egyéb hozzávalót beletesszük a lábosba.
  2. A vörös lencse előnye, hogy hamar megpuhul, kb. 20-30 perc főzés elég. Mielőtt elkészül a leves, az utolsó percben tesszük bele a mustárt, elkeverjük, még egy utolsót hagyjuk rotyogni, és elzárjuk a gázt. Mivel a zöldségeket is apróra vágtuk, így együtt készül el a jó olasz lencseleves. Általában szafaládéval és kenyérrel tálalom, de az nem tartozik a recepthez.
  • Receptkönyvben: 160
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 9802
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretem a vörös lencsét, mert nem kell beáztatni, nem kell sokáig főzni, hamar megpuhul, és ugyanolyan finom, mint egyéb társai. Szóval jó ez a recept, ha valaki egy kis új ízélményre vágyik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...