r
Nosalty Logó

Olasz krumplisaláta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Jahin
Olasz krumplisaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A salátához

A vinegrette öntethez

Összesen 254 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A salátához

A vinegrette öntethez

Összesen 1017 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A salátához

A vinegrette öntethez

Összesen 59 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    399.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    273.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    339 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    1225 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    1532 micro
Összesen 254 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1599.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    396 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    251 mg
  • Foszfor
    540 mg
  • Nátrium
    387 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1095.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    418 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    265 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1357 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    4900 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    6127 micro
Összesen 1017 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    93.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    288 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    302 micro
  • Lut-zea
    360 micro
Összesen 59 kcal

Hozzávalók

A salátához

A vinegrette öntethez

Elkészítés

A salátához

  1. Babérlevéllel ízesített vízben héjában megfőzzük a krumplit.
  2. Egy mélyebb salátás tálban elkészítjük a hozzávalókból az öntetet.
  3. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, bazsalikomot, újhagymát. (A bazsalikomból teszünk félre a díszítéshez.)
  4. A meghámozott, még középmeleg krumplikat kockára vágva beletesszük az öntetbe és abban hagyjuk kihűlni.
  5. Kockára vágva hozzáadjuk a paradicsomot (belsejét kivesszük, csak a húsát használjuk fel!), végül megszórjuk olívabogyóval.
  6. Óvatosan átkeverjük, tálalásig hűtőben tartjuk. Előtte fél órával kivesszük, hogy a dermedt olaj felengedjen.
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 11148
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 24.

Ajánló

Húsokhoz, halakhoz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lajos Mari receptje a Nők Lapjából, minimális változtatással.

Hozzávalók

A salátához

A vinegrette öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...