r
Nosalty Logó

Olasz kolbászos-sütőtökös penne paradicsomos mártással

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Andrew
Olasz kolbászos-sütőtökös penne paradicsomos mártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 522 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1045 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 194 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    770 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    277 mg
  • Nátrium
    235 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    485 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    715 micro
  • β-karotin
    4000 micro
  • β-crypt
    2916 micro
  • Likopin
    14382 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 522 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1540.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    553 mg
  • Nátrium
    471 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    174.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    263.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    970 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    484 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1430 micro
  • β-karotin
    8001 micro
  • β-crypt
    5831 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 1045 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    266 micro
  • β-karotin
    1487 micro
  • β-crypt
    1084 micro
  • Likopin
    5346 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 194 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Forraljunk vizet egy lábosban, majd mikor lobog, dobjuk bele a tésztát főni 7-10 percre. Kisebb lábosba is rakjunk fel vizet forralni a sütőtöknek.
  2. Amíg a tészta fő, hámozzuk meg a sütőtököt egy éles késsel, és vágjuk 1-2 cm-es kockákra. (Két főre az említett adag kb. negyed sütőtök.) Öntsük a kockákat a forrásban lévő vízbe, és kb. 4-5 percig puhítsuk őket (ne tovább), majd szűrjük le és tegyük félre.
  3. Serpenyőben forrósítsunk egy kevés olívaolajat, majd dobjuk rá a chorizo szalámikat úgy egyben, felvágás nélkül. Süssük kicsit kevergetve, majd dobjuk rá a sütőtök kockákat is, végül a sűrített paradicsom is ráborulhat. Kevergessük, szórjuk meg kevés szárított (vagy ha tudjuk friss) petrezselyemmel, ízesítsük sóval, borssal. (Ízlés szerint egy kevés fehérborral is nyakon önthetjük.) Amennyiben kedveljük az enyhén csípős ételeket, kevéske apróra vágott chilli paprikát is szórhatunk rá.
  4. A tésztát szűrjük le, majd borítsuk a serpenyőbe. Kavarjunk rajta kettőt, majd mély, tésztás tányérban tálaljuk. A tetejére díszítésnek félbevágott koktélparadicsomot tehetünk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 896
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 26.

Ajánló

Nekem ehhez a könnyű, mégis tartalmas és karakteres, enyhén csípős ételhez egy finom fűszeres fehérbor passzolt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olasz kolbászos-sütőtökös penne paradicsomos mártással
Andrew 8 recept

Ezt a remek receptet eredetileg a Vapianoban főzték meg előttem, és már az első falat megízlelésekor elhatároztam, hogy otthon reprodukálni fogom. Viszont az eredeti recept fügével volt, amit a szezonon kívül egy hirtelen ötlettől vezérelten sütőtökkel helyettesítettem. Ettől aztán egy fantasztikusan bombasztikus ízhatás keletkezett, kenterbe verve még talán az eredeti receptúrát is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...