Olasz esküvői leves
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
Fasírtgolyók
-
125g darált pulykahús144 kcal
-
15g zabliszt61 kcal
-
1g só0 kcal
-
14g tojás17 kcal
Spenótleves
-
2g olívaolaj18 kcal
-
5 kcal
-
43g sárgarépa16 kcal
-
400g víz0 kcal
-
3g leveskocka8 kcal
-
50g spenót8 kcal
-
2g bazsalikom0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
Összesen
278
kcal
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
Fasírtgolyók
-
500g darált pulykahús575 kcal
-
60g zabliszt242 kcal
-
4g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
Spenótleves
-
8g olívaolaj71 kcal
-
28g salottahagyma18 kcal
-
170g sárgarépa62 kcal
-
1600g víz0 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
200g spenót33 kcal
-
6g bazsalikom1 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
Összesen
1108
kcal
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
Fasírtgolyók
-
18.9g darált pulykahús22 kcal
-
2.3g zabliszt9 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
2.1g tojás3 kcal
Spenótleves
-
0.3g olívaolaj3 kcal
-
1.1g salottahagyma1 kcal
-
6.4g sárgarépa2 kcal
-
60.5g víz0 kcal
-
0.4g leveskocka1 kcal
-
7.6g spenót1 kcal
-
0.2g bazsalikom0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
Összesen
42
kcal
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 33.7 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 129 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1612 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 366 mg
-
Nátrium 1009 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 577.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 519 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 187 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 99 micro
-
Kolin: 127 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 1315 micro
-
β-karotin 5207 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4661 micro
Összesen
278
kcal
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 135 g
Zsír
-
Összesen 31 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 515 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6448.1 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 151 mg
-
Kálcium 382 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 385 mg
-
Foszfor 1463 mg
-
Nátrium 4037 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.1 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 2309.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2077 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 80 micro
-
K vitamin: 747 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 44 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 398 micro
-
Kolin: 506 mg
-
Retinol - A vitamin: 122 micro
-
α-karotin 5261 micro
-
β-karotin 20826 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 18645 micro
Összesen
1108
kcal
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 1.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 243.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 153 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 87.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 199 micro
-
β-karotin 788 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 705 micro
Összesen
42
kcal
Hozzávalók
Fasírtgolyók
-
0.5 kg darált pulykahús
-
1 kávéskanál só
-
1 db tojás
Spenótleves
-
1 ek olívaolaj
-
1 közepes db salottahagyma
-
1 nagy db sárgarépa
-
16 dl víz
-
1 db leveskocka
-
20 dkg spenót
-
2 ek bazsalikom
Elkészítés
Fasírtgolyók
- A sütőt 180 Celsius fokra előmelegítjük.
- A darált pulykahúst összegyúrjuk a zabliszttel, sóval és tojással.
- 16 nagyjából golflabda nagyságú golyót formálunk belőle, és fél óra alatt kisütjük.
Spenótleves
- Az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott salottát.
- A sárgarépát felkockázzuk, és a salottához keverjük.
- Felöntjük forró vízzel, és beledobjuk a leveskockát.
- A spenótleveleket megmossuk, tetszőleges darabokra vágjuk, és a levesbe keverjük.
- A bazsalikomleveleket is felkockázzuk, a spenóthoz adjuk.
- A fokhagymát megtisztítjuk, kettévágjuk, a levesbe ejtjük.
- Közepes tűzön felforraljuk, és csak gyöngyözve, 20 perc alatt puhára főzzünk mindent.
- 4 személyre tálaljuk, mindegyik levesestálba 4 fasírtgolyót helyezünk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 19
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 2461
- Feltöltés dátuma: 2016. április 30.
Ajánló
A fasírtgolyókat serpenyőben vagy sütőben újramelegíthetjük, ha szükséges.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Laktató, vitamin- és rostdús leves. Egyes receptek édesköményt vagy zellert is tartalmaznak, mások spenót helyett fodros kelt vagy káposztát használnak. Tésztát is főzhetünk bele. Reszelt parmezánt keverhetünk a fasírtgolyókba, vagy a leves tetejére hinthetjük a sajtot.