r
Nosalty Logó

Olasz cukkinis tészta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
katica32
Olasz cukkinis tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 600 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3601 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 197 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1297.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    660 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2707 micro
Összesen 600 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.9 g

Zsír

  • Összesen
    159.4 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7785.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    340 mg
  • Kálcium
    1219 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    441 mg
  • Foszfor
    1786 mg
  • Nátrium
    3957 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    405.7 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    942.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    549 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1395 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    956 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16241 micro
Összesen 3601 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    425.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    888 micro
Összesen 197 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukkiniket (saláta cukkini, vagy sima, de nem túl nagyra nőtt cukkini) alaposan megmossuk, és vékony karikákra szeljük.
  2. Egy jó nagy főzőedénybe tesszük (én wokba szoktam készíteni). Hozzáadjuk a megtisztított fokhagymákat, a leveskockákat és csak egy icipici vizet, hogy amíg nem kezd el levet ereszteni a cukkini, oda ne süljön. Majd fedő alatt elkezdjük megpárolni.
  3. Amíg a cukkini párolódik, megfőzhetjük a tésztát. (Én Barilla tésztát használok, de természetesen megfelelő másmilyen tészta is.) Sós vízben, a szokásos módon megfőzzük a tésztát, majd leszűrjük.
  4. Kb. 25-30 perc alatt üvegesre párolódik a cukkini. Amikor megkeverjük, és már szinte szétmállik, akkor jó, ekkor a tűzről levesszük. Aki nem szereti a fokhagymát, kiszedheti belőle, meg lehet találni, mert egybemarad a párolás során. (Én benne hagyom.) Belekeverjük a mascarpone-t. Mivel még forró az egész, így a mascarpone gyönyörűen szétolvad a kevergetés során.
  5. Már csak egy mozzanat van hátra, hogy a kifőtt tésztát hozzáadjuk a krémsajtos cukkinihez. Ha jól összekevertük, már fogyaszthatjuk is. Ízlés szerint reszelt sajttal ízesíthetjük. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 158
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 65
  • Össznézettség: 65669
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olasz cukkinis tészta
katica32 9 recept

Ezt a receptem Olaszországban tanultam. Vendégségben ettem, és egyik kedvenc ételem lett. Isteni finom! Azt hozzá kell tennem, hogy az olaszok nem tesznek rá sajtot, én viszont imádom sajttal. Trappistát szoktam rátenni, de a férjem parmezánnal szereti. Érdemes kipróbálni, azoknak is ajánlom, akik egyébként nem rajonganak a zöldséges ételekért.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...