r
Nosalty Logó

Olasz csirke Marcsisef konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Marcsisef
Olasz csirke Marcsisef konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1284 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 5132 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 179 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.5 g

Zsír

  • Összesen
    57.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1687.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    808 mg
  • Nátrium
    344 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    326.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    343 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3452 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 1284 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    305.9 g

Zsír

  • Összesen
    231.1 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    968 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6749.2 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    520 mg
  • Kálcium
    973 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    582 mg
  • Foszfor
    3233 mg
  • Nátrium
    1377 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    441.1 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1306.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    798 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    119 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1374 micro
  • Kolin:
    829 mg
  • Retinol - A vitamin:
    759 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    465 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    13807 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 5132 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    485 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 179 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát 1 evőkanál zsíron, fedő alatt megpirítjuk.
  2. A megtisztított, feldarabolt csirkét, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk, és a másik evőkanál zsírban a csirkedarabok minkét oldalát hirtelen pirosra sütjük.
  3. A zsírból kivett húsokat a pirított hagymára tesszük, hozzáadjuk a paradicsompürét, ésfelöntjük annyi vízzel, hogy háromnegyedig ellepje. Rádobjuk a babért, a rozmaringot, és fedő alatt puhára főzzük, miközben többször megkeverjük.
  4. A tisztított, apróra szeletelt gombát a hús zsírjában megpároljuk, majd zsírjára sütjük.
  5. Az elkészült gombát a húshoz adjuk, és pár perc alatt készre pároljuk.
  6. A spagettit kifőzzük, leszűrjük, és öblítés nélkül rakjuk a tányérra, ráhintjük a reszelt sajtot, mellé a húst és a gombát kanalazzuk.
  • Elkészítettem: 21 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3428
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 23.

Ajánló

Jó étvágyat kívánok!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsisef 217 recept

Az idei csirkevágás első áldozatát egy régi szakácskönyvben talált recept szerint készítettem el.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek