Olasz csirke Marcsisef konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Marcsisef
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
400g csirke585 kcal
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
50g gomba11 kcal
-
8g sertészsír68 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10 kcal
-
125g spagetti tészta464 kcal
-
25g trappista sajt88 kcal
Összesen
1284
kcal
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
1600g csirke2339 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
200g gomba43 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
39 kcal
-
500g spagetti tészta1855 kcal
-
100g trappista sajt352 kcal
Összesen
5132
kcal
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
56.2g csirke82 kcal
-
11.9g vöröshagyma4 kcal
-
7g gomba1 kcal
-
1.1g sertészsír10 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
1.1g finomliszt4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.7g sűrített paradicsom1 kcal
-
17.6g spagetti tészta65 kcal
-
3.5g trappista sajt12 kcal
Összesen
179
kcal
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 76.5 g
Zsír
-
Összesen 57.8 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 242 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1687.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 130 mg
-
Kálcium 243 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 145 mg
-
Foszfor 808 mg
-
Nátrium 344 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 110.3 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 326.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 199 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 343 micro
-
Kolin: 207 mg
-
Retinol - A vitamin: 190 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 116 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3452 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
1284
kcal
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 305.9 g
Zsír
-
Összesen 231.1 g
-
Telített zsírsav 77 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 92 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 43 g
-
Koleszterin 968 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6749.2 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 520 mg
-
Kálcium 973 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 582 mg
-
Foszfor 3233 mg
-
Nátrium 1377 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 441.1 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1306.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 798 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 174 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 119 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1374 micro
-
Kolin: 829 mg
-
Retinol - A vitamin: 759 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 465 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 13807 micro
-
Lut-zea 108 micro
Összesen
5132
kcal
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 237 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 485 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
179
kcal
Hozzávalók
-
2 nagy db vöröshagyma
-
20 dkg gomba
-
2 ek sertészsír
-
1 db babérlevél
-
2 csipet rozmaring
-
2 ek finomliszt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 ek sűrített paradicsom
-
500 g spagetti tészta
Elkészítés
- A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát 1 evőkanál zsíron, fedő alatt megpirítjuk.
- A megtisztított, feldarabolt csirkét, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk, és a másik evőkanál zsírban a csirkedarabok minkét oldalát hirtelen pirosra sütjük.
- A zsírból kivett húsokat a pirított hagymára tesszük, hozzáadjuk a paradicsompürét, ésfelöntjük annyi vízzel, hogy háromnegyedig ellepje. Rádobjuk a babért, a rozmaringot, és fedő alatt puhára főzzük, miközben többször megkeverjük.
- A tisztított, apróra szeletelt gombát a hús zsírjában megpároljuk, majd zsírjára sütjük.
- Az elkészült gombát a húshoz adjuk, és pár perc alatt készre pároljuk.
- A spagettit kifőzzük, leszűrjük, és öblítés nélkül rakjuk a tányérra, ráhintjük a reszelt sajtot, mellé a húst és a gombát kanalazzuk.
- Elkészítettem: 21 alkalommal
- Receptkönyvben: 53
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3428
- Feltöltés dátuma: 2013. július 23.
Ajánló
Jó étvágyat kívánok!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Marcsisef
217 recept
Az idei csirkevágás első áldozatát egy régi szakácskönyvben talált recept szerint készítettem el.