r
Nosalty Logó

Olasz csalánleves tésztával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Lakos Benedek
Olasz csalánleves tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

Összesen 171 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

Összesen 687 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

Összesen 24 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1990.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    540 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    1253 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    582 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    522 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1971 micro
  • β-karotin
    5993 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2059 micro
  • Lut-zea
    4797 micro
Összesen 171 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7960.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    2160 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    453 mg
  • Nátrium
    5013 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    901.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2327 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2087 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7883 micro
  • β-karotin
    23972 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    8237 micro
  • Lut-zea
    19187 micro
Összesen 687 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    270 micro
  • β-karotin
    820 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    282 micro
  • Lut-zea
    656 micro
Összesen 24 kcal

Hozzávalók

A leveshez

Elkészítés

A leveshez

  1. A csalánt kesztyűben alaposan megmossuk, eltávolítjuk róla a bogarakat, szennyeződéseket és elhalt részeket. Utána forró vízbe dobjuk a növényt, ahol 5-7 perc alatt megfőzzük. Innentől kezdve már nem fog csípni, bátran dolgozhatunk vele. Leöblítjük hideg vízzel a csalánt, majd eltávolítjuk róla a vastagabb, rostosabb szárrészeket.
  2. Egy lábosban, fedő alatt megdinszteljük a karikákra vágott póréhagymát az olívaolajon. Ha már üveges, hozzáadjuk az aprított fokhagymát és 1-2 perc alatt lepirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a kis kockákra vágott répát és csalánt. Felöntjük a kézzel szétnyomkodott paradicsomokkal és a konzerv kiöblített tartalmával. Mehet hozzá az alaplé is.
  3. Sózzuk, borsozzuk és addig főzzük a levest, míg a répa meg nem puhul. Ekkor beleszórjuk és puhára főzzük a tésztát. A levest aprított petrezselyemmel vagy csak magában tálaljuk, esetleg fokhagymás kenyeret adhatunk mellé.
  • Receptkönyvben: 4
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 290
  • Össznézettség: 348
  • Feltöltés dátuma: 2024. június 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olasz csalánleves tésztával
Lakos Benedek 289 recept

Az olasz zuppa ortiche egy rusztikus, csalánlevelekkel főzött, tésztával laktatóvá tett leves. Tavasz végén érdemes elkészíteni, ha valami igazán különlegesre, mégis egyszerűre vágyunk.

Hozzávalók

A leveshez

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – 7 napig szinte mindent sütés/főzés nélkül készítünk

Közhely, de a nagy melegben főzőcskézni nem annyira jó dolog: próbálunk ilyenkor kevesebb, könnyebb, gyorsabb és sokszor hidegebb fogásokat enni, ez esik jól, és ez így van rendjén. Jöjjenek a hát a gazpachók, a gyümölcslevesek, a hideg saláták tésztával vagy anélkül, a halfélék, a hidegen is finom főételek, és persze a sütés nélküli desszertek!

Nosalty

További cikkek