r
Nosalty Logó

Nyulas slambuc

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Nyulas slambuc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1516 kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 18166 kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 245 kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1747.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    925 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    228.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    247.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    724 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    214 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 1516 kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    843.3 g

Zsír

  • Összesen
    396.9 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    990 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20974.8 g
  • Cink
    81 mg
  • Szelén
    2663 mg
  • Kálcium
    1066 mg
  • Vas
    149 mg
  • Magnézium
    2364 mg
  • Foszfor
    11102 mg
  • Nátrium
    3500 mg
  • Réz
    16 mg
  • Mangán
    34 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2744.9 g
  • Cukor
    124 mg
  • Élelmi rost
    135 mg

VÍZ

  • Összesen
    2973.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    15 mg
  • B12 Vitamin:
    109 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    196 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    35 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    408 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8688 micro
  • Kolin:
    768 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    625 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1077 micro
Összesen 18166 kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    35 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát kis kockákra vágjuk, kevés olajon a bográcsban zsírjárasütjük.
  2. A vöröshagymát meghámozzuk, felkockázzuk és szalonnás olajban üvegesre pároljuk.
  3. Megszórjuk kb. 3 evőkanál piros por paprikával, egyszer megkeverjük, és rögtön felengedjük egy pohár vízzel.
  4. A nyúlhúst feldaraboljuk kisebb darabokra, és beletesszük a pörkölt alapba.
  5. Hozzáadjuk a kockára darabolt paradicsomot, paprikát, gombát, kolbászt.
  6. Fűszerezzük ételízesítővel, őrölt köménnyel, hozzáadjuk a fél tubus gulyáskrémet , és 2 gerezd összetört fokhagymát, majd vízzel felengedjük addig, amíg ellepi, és kb. 40 percig főzzük.
  7. Ha a nyúlhús már puha ,akkor egy sor felkarikázott burgonyátrakunk, majd egy sor laskára tört lebbencs tésztát, rászórjuk a tarhonyát, majd a tetejére újra egy sor felkarikázott burgonya kerül.
  8. Ráöntünk csak annyi vizet ami ellepi, rászórunk egy kis majorannát.
  9. Még 20 percig lefedve kis tűzön főzzük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8972
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 25.

Ajánló

Tejfölt a tetejére ,savanyúságnak céklát és hideg sörrel + friss kenyérrel kínálva.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szép tavaszi napon elhatároztuk, hogy valamit kéne bográcsolni. Slambucot már egyszer ettünk vendégségben egy frissen vágott házi nyuszival megspékelve egy kicsit még a pásztortarhonyából is hozzágondolva, elkészítettük a párommal koóperációban a finom egytálételt. Ez lett a nyúlcipős slambuc. A magyar vizslánk, mikor elkészült az étel, a bogrács iránt intenzív érdeklődést tanúsított. Szerinte jól sikerült , az orrát az étel illatának irányában tartotta, és a száját egyfolytában nyalogatta. Ezzel nyitottuk meg a kinti főzőcskézős szezont. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...