Nyulas slambuc
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
- 12% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
125g nyúlhús170 kcal
-
50g burgonya29 kcal
-
8g vöröshagyma3 kcal
-
83g gomba18 kcal
-
8g paradicsom2 kcal
-
8g paprika1 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
208g tészta773 kcal
-
83g tarhonya309 kcal
-
13g kolbász57 kcal
-
13g füstölt szalonna82 kcal
-
63 kcal
-
0 kcal
-
7g gulyáskrém8 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
Összesen
1516
kcal
- 12% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
1500g nyúlhús2040 kcal
-
600g burgonya347 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
1000g gomba213 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
2500g tészta9275 kcal
-
1000g tarhonya3710 kcal
-
150g kolbász678 kcal
-
150g füstölt szalonna983 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
0 kcal
-
80g gulyáskrém94 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
Összesen
18166
kcal
- 12% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
20.4g nyúlhús28 kcal
-
8.2g burgonya5 kcal
-
1.2g vöröshagyma0 kcal
-
13.6g gomba3 kcal
-
1.4g paradicsom0 kcal
-
1.4g paprika0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
34g tészta126 kcal
-
13.6g tarhonya50 kcal
-
2g kolbász9 kcal
-
13 kcal
-
1.2g napraforgó olaj10 kcal
-
0 kcal
-
1.1g gulyáskrém1 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
Összesen
245
kcal
- 12% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 70.3 g
Zsír
-
Összesen 33.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1747.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 222 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 197 mg
-
Foszfor 925 mg
-
Nátrium 292 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 228.7 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 247.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 724 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 214 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
1516
kcal
- 12% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 843.3 g
Zsír
-
Összesen 396.9 g
-
Telített zsírsav 108 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 117 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 81 g
-
Koleszterin 990 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 20974.8 g
-
Cink 81 mg
-
Szelén 2663 mg
-
Kálcium 1066 mg
-
Vas 149 mg
-
Magnézium 2364 mg
-
Foszfor 11102 mg
-
Nátrium 3500 mg
-
Réz 16 mg
-
Mangán 34 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2744.9 g
-
Cukor 124 mg
-
Élelmi rost 135 mg
VÍZ
-
Összesen 2973.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 15 mg
-
B12 Vitamin: 109 micro
-
E vitamin: 40 mg
-
C vitamin: 196 mg
-
D vitamin: 68 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 35 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 21 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 408 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8688 micro
-
Kolin: 768 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 118 micro
-
β-karotin 625 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 1077 micro
Összesen
18166
kcal
- 12% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.5 g
Zsír
-
Összesen 5.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 284.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 151 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 40.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 118 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 35 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
245
kcal
Hozzávalók
-
60 dkg burgonya
-
1 db vöröshagyma
-
100 dkg gomba
-
1 db paradicsom
-
1 db paprika
-
2 gerezd fokhagyma
-
100 dkg tarhonya
-
15 dkg füstölt szalonna
-
1 dl napraforgó olaj
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
80 g gulyáskrém
-
ételízesítő ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
Elkészítés
- A szalonnát kis kockákra vágjuk, kevés olajon a bográcsban zsírjárasütjük.
- A vöröshagymát meghámozzuk, felkockázzuk és szalonnás olajban üvegesre pároljuk.
- Megszórjuk kb. 3 evőkanál piros por paprikával, egyszer megkeverjük, és rögtön felengedjük egy pohár vízzel.
- A nyúlhúst feldaraboljuk kisebb darabokra, és beletesszük a pörkölt alapba.
- Hozzáadjuk a kockára darabolt paradicsomot, paprikát, gombát, kolbászt.
- Fűszerezzük ételízesítővel, őrölt köménnyel, hozzáadjuk a fél tubus gulyáskrémet , és 2 gerezd összetört fokhagymát, majd vízzel felengedjük addig, amíg ellepi, és kb. 40 percig főzzük.
- Ha a nyúlhús már puha ,akkor egy sor felkarikázott burgonyátrakunk, majd egy sor laskára tört lebbencs tésztát, rászórjuk a tarhonyát, majd a tetejére újra egy sor felkarikázott burgonya kerül.
- Ráöntünk csak annyi vizet ami ellepi, rászórunk egy kis majorannát.
- Még 20 percig lefedve kis tűzön főzzük.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 19
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 8972
- Feltöltés dátuma: 2012. március 25.
Ajánló
Tejfölt a tetejére ,savanyúságnak céklát és hideg sörrel + friss kenyérrel kínálva.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Szép tavaszi napon elhatároztuk, hogy valamit kéne bográcsolni. Slambucot már egyszer ettünk vendégségben egy frissen vágott házi nyuszival megspékelve egy kicsit még a pásztortarhonyából is hozzágondolva, elkészítettük a párommal koóperációban a finom egytálételt. Ez lett a nyúlcipős slambuc. A magyar vizslánk, mikor elkészült az étel, a bogrács iránt intenzív érdeklődést tanúsított. Szerinte jól sikerült , az orrát az étel illatának irányában tartotta, és a száját egyfolytában nyalogatta. Ezzel nyitottuk meg a kinti főzőcskézős szezont.