r
Nosalty Logó

Nyolctojásos meggyes piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Nyolctojásos meggyes piskóta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 264 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1581 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 150 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    466 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    379 micro
Összesen 264 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    64.7 g

Zsír

  • Összesen
    50.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1470 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2099 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    297 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    954 mg
  • Nátrium
    565 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    218.2 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    621.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    946 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    1175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    713 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2794 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2275 micro
Összesen 1581 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    265 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 150 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojások részeit külön edényekbe szétválasztjuk: a fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk, a sárgákat kifehéredésig cukorral habosra keverjük.
  2. Először a cukros sárgája habot adagoljuk a fehérjehabhoz, majd hozzászitáljuk a lisztet kisebb adagokban.
  3. A masszát kivajazott sütőformába öntjük, rádobáljuk – egyenletesen eloszlatva – a levétől jól lecsöpögtetett, magozott meggyet (amit előzőleg picit lisztezhetünk, hogy ne süllyedjen le).
  4. 170 fokos előmelegített sütőben kb. 35-40 percig aranybarnára sütjük. Tűpróbát végezhetünk, de sokszor ne nyitogassuk a sütő ajtaját, mert összeesik a tészta!
  5. Tálalás előtt picit hűlni, állni hagyjuk a formában, utána szeleteljük.
  6. Porcukorszórással tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x24x6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 492
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 148
  • Össznézettség: 139167
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 08.

Ajánló

Magában vagy porcukorszórással is nagyszerű, de megspékelhetjük egy kis csokiöntettel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Drága nagymamám mindig ezzel a sütivel kedveskedett nekem, ha vidéken meglátogattuk. Igen, Ő tudta, hogy ez a kedvencem. Én sajnos csak bolti vagy piaci tojásokkal készítem, nála saját tartású tyúkocskák voltak, ők „segítették“ konyhai munkájában.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...