adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 19% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
250g pulykafelsőcomb360 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
Összesen
395
kcal
- 19% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
1000g pulykafelsőcomb1440 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
Összesen
1581
kcal
- 19% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
98.4g pulykafelsőcomb142 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.6g olívaolaj14 kcal
Összesen
156
kcal
- 19% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.9 g
Zsír
-
Összesen 20.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 178 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 801.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 443 mg
-
Nátrium 185 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 181.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
395
kcal
- 19% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 195.4 g
Zsír
-
Összesen 83.2 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 710 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3204.3 g
-
Cink 31 mg
-
Szelén 264 mg
-
Kálcium 170 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 210 mg
-
Foszfor 1770 mg
-
Nátrium 740 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 726.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 29 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 100 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
1581
kcal
- 19% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.2 g
Zsír
-
Összesen 8.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 315.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 174 mg
-
Nátrium 73 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 71.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
156
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 100 ºC-ra. A húst a hártyáktól, inaktól, zsírtól megszabadítjuk, majd sózzuk, borsozzuk.
- Serpenyőben felmelegítjük az olajat, és erős lángon körbepirítjuk a filét. Ezután tepsire helyezzük, és ekkor 70 ºC-ra visszavéve a hőmérsékletet, a sütőbe tesszük.
- 6 órán át 70 ºC-on sütjük (alul-felül álláson), majd 80 ºC-ra váltunk és még 120 percet várunk türelmesen, míg elkészül a pulyka.
- Sütés ideje: 480 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 181
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 45001
- Feltöltés dátuma: 2007. december 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
Az alacsony hőfokon sütés módszerét régóta alkalmazza a profi szakácsvilág, mára azonban a hobbista, amatőr szakácsok körében is ismertté és felkapottá vált. Nem véletlenül: kevés energia befektetéssel nagyszerű eredményt kapunk. A sütési idő alatt pedig semmi teendőnk, jóformán bármit csinálhatunk.