r
Nosalty Logó

Nyáridéző diós-citromkrémes pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bridget
Nyáridéző diós-citromkrémes pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 612 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 3673 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 270 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    566.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 612 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.8 g

Zsír

  • Összesen
    237.9 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    410 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3399.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    841 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    1502 mg
  • Nátrium
    692 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    329.6 g
  • Cukor
    171 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    467.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    298 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    378 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    590 micro
Összesen 3673 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 270 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásfehérjéket a kristálycukorral kemény habbá verjük, a tojássárgáját, a kefírt, az olajat, és a reszelt almát pedig elkeverjük egy tálban, majd a habhoz adjuk.
  2. A pirított, darált diót, a vaníliás cukrot, a lisztet, a sütőport, a sót összekeverjük, és ezt is a habba forgatjuk.
  3. Kivajazunk egy 20-25 cm átmérőjű piteformát , lisztezzük, majd beleöntjük a masszát. 170- 180 fokra előmelegített sütőben először 15 percig sütjük, majd onnét számítva, hogy szépen megemelkedett, további 10-15 percig sütjük.
  4. A formában hagyjuk langyosra hűlni, majd egy tálra helyezzük.
  5. A robotgép lassú fokozatán a mascarponét simára keverjük s citrom héjával, levével és a porcukorral.
  6. Egy kanál vagy egy kés segítségével a kihűlt tésztára kenjük a krémet.
  7. A szeleteket egész dióval, citromszeletekkel díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4342
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Bridget 16 recept

A receptet itt találtam, és csak az alkalmat kerestem, hogy elkészíthessem. Barátnőmmel -a kisfiának első születésnapja alkalmából- találkoztunk, így az alkalom is megfelelő volt.  Az igazság az, hogy én durvára tőrt dióval készítettem, legközelebb még rumaromát is teszek bele. Nagyon egyszerű és isteni finom. A citromos krém miatt nyáron jól lehűtve könnyű desszertnek ígérkezik.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...