r
Nosalty Logó

Nyári lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
null-A
Nyári lasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 736 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2943 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 116 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    36.9 g

Zsír

  • Összesen
    40.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    918.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    505 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    478.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    660 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    3239 micro
Összesen 736 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    147.8 g

Zsír

  • Összesen
    160.5 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    362 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3675.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    439 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    455 mg
  • Foszfor
    2020 mg
  • Nátrium
    487 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    235.4 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1915.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    360 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    181 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    143 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    825 micro
  • Kolin:
    522 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    2638 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    12955 micro
Összesen 2943 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    405 micro
  • Lut-zea
    510 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát olívaolajon megdinszteljük,hozzáadjuk a darált húst, amikor elfehéredik, hozzáadjuk a sót, borsot, oregánót, tárkonyt, bazsalikomot, paprikátés a felaprított paradicsomot, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
  2. Amikor a hús készen van, hozzáadunk 3-4 evőkanál tejfölt vagy tejszínt, felforraljuk, majd félretesszük. Ellenőrizzük, hogy bőven maradt-e rajta szósz, ha nem, öntsünk hozzá egy kis vizet, és forraljuk fel.
  3. Olívaolajat hevítünk serpenyőben, majd hozzáadjuk a meghámozott, felkarikázott padlizsánt és két, apróra vágott fokhagymagerezdet. Megszórjuk sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal és egy csipet kurkumával, majd lefedjük. Időnként megöntözgetjük olívaolajjal, mert magába szívja. Amikor megpuhult, kiöntjük egy tálba.
  4. Fogjuk ugyanazt a serpenyőt, megint teszünk bele olívaolajatés 1-2 gerezd aprított fokhagymát, megpirítjuk, majd ráöntjük a meghámozott, felkarikázott cukkinit. Só, bors, bazsalikom nem árt neki, fedő alatt puhára főzzük.
  5. Fogunk egy hőálló tálat vagy tepsit, és belecsorgatunk egy kis olívaolajat, majd kibéleljük az alját a tésztalapokkal. Rátesszük a szószos darált hús, a szószból egy kicsit félre rakhatunk a végére.
  6. Ezután még egy réteg tészta, majd a padlizsán következik.
  7. Mégegy réteg tészta, és rátesszük a cukkinit is.
  8. Az egészet betakarjuk még egy réteg tésztával, ráöntjük a megmaradt szószt, majd alufóliával lefedve, sütőben 20-25 percig sütjük, majd elzárjuk a sütőt, és olyan 15-20 percre "benne felejtjük".
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8779
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nyári lasagne
null-A 6 recept

A férjem receptje, aki sem a gyári paradicsomszószokat, sem a besamel mártást nem szereti.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...