r
Nosalty Logó

Nutellatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Júlia
Nutellatorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír

tészta

krém

ganache

Összesen 950 kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír

tészta

krém

ganache

Összesen 11399 kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír

tészta

krém

ganache

Összesen 396 kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    57.2 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    444.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 950 kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.8 g

Zsír

  • Összesen
    686.6 g
  • Telített zsírsav
    339 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    214 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    98 g
  • Koleszterin
    1178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5330.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    1176 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    1000 mg
  • Foszfor
    2337 mg
  • Nátrium
    579 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1296.4 g
  • Cukor
    1007 mg
  • Élelmi rost
    68 mg

VÍZ

  • Összesen
    713.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2668 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    117 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    495 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2615 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    623 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    648 micro
Összesen 11399 kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 396 kcal

Hozzávalók

tészta

krém

ganache

Elkészítés

tészta

  1. Felmelegítjük a sütőt 180 fokra, és legalább 2 tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
  2. Egy nagy tálban összekeverjük a torta száraz hozzávalóit. Egy másik tálban összekeverjük a tojást, joghurtot és az olajat, majd hozzáforgatjuk a száraz hozzávalókhoz. Legvégül hozzáadjuk a vaníliát és a forró vizet.
  3. A két tortaformát megtöltjük a tésztával, egyenlően elosztva, majd kb. 20-25 percig sütjük (tűpróba!). Sütőből kivéve 10 percet hagyjuk hűlni, majd a formákból kivéve teljesen kihűtjük. Ha vastagnak látjuk a lapokat, félbe lehet vágni, úgyis réteges lesz a torta.
  4. Amíg a torta hűl, elkészítjük a vajas krémet. Ehhez a vajat habosra keverjük. Hozzáadjuk a nutellát, és simára keverjük. Lassan hozzáadjuk a porcukrot is, ameddig felveszi azt. Pár ek. tejet is adunk hozzá, hogy lazítsuk a keveréket egy picit. Kenhető állagot szeretnénk kapni, de olyat, ami még tartja a formáját.
  5. Lehelyezzük az első tortalapot, majd ráteszünk egy bő adag krémet, elegyengetjük, jöhet a követező tortalap, addig ismételve, amíg el nem fogynak a tortalapok és a krém. A legfelső réteg azonban legyen a tortalap.
  6. A ganache-hoz a tejszínt felmelegítjük, de nem forraljuk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a csokit, és állni hagyjuk 1 percet. Ezután elkeverjük benne a felolvadt csokit, amíg sűrű krémet nem kapunk. Hagyjuk pár percet, hogy hűljön, majd a torta tetejére öntjük, hogy szépen csorogjon az oldalán. Hűtőben hagyjuk összeállni és hűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 18073
  • Feltöltés dátuma: 2018. július 28.

Ajánló

Ha a krém több lett, mint kellene, az oldalát még lehet díszíteni a ganache előtt. A ganache után a tetejére lehet nyomni még egy kicsit a krémből.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

!!FONTOS!! Diétázok ki se próbálják ezt a receptet. Rá se nézzenek. Ne is gondoljanak rá.  Amúgy barátnőmnek csináltam születésnapjára, ugyanis rászoktunk, hogy egyre durvábban kalóriadús tortákat sütünk egymásnak szülinapokra (habár egyikünknek sem kellene). Szóval néha még a torta mellé jár egy kis cukorbetegség is. :(  Ajánlom amúgy a mennyiségeknek kb. a fél adagját, hogy ne 1000+ kalória legyen, hanem csak 500+.

Hozzávalók

tészta

krém

ganache

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...