Nutellabomba
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 29% Zsír
-
120g nutella647 kcal
-
120g nutella647 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
10g instant kakaópor38 kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 29% Zsír
-
19.8g nutella107 kcal
-
19.8g nutella107 kcal
-
16.5g vaj118 kcal
-
16.5g finomliszt60 kcal
-
6.6g cukor26 kcal
-
18.1g tojás23 kcal
-
1.2g vaj8 kcal
-
1.6g instant kakaópor6 kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 42.2 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 148 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 410.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 173 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.7 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 26.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 222 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 218 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 132 micro
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.8 g
Zsír
-
Összesen 168.6 g
-
Telített zsírsav 126 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 590 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1641.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 74 mg
-
Kálcium 373 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 213 mg
-
Foszfor 690 mg
-
Nátrium 270 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 274.6 g
-
Cukor 178 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 105.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 889 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 108 micro
-
Kolin: 357 mg
-
Retinol - A vitamin: 873 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 171 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 529 micro
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 27.8 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 97 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 270.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.2 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 17.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 146 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 144 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 87 micro
Hozzávalók
-
5 púpozott ek finomliszt
-
4 csapott ek cukor
-
2 db tojás
Elkészítés
- Először is, előmelegítjük a sütőt a legmagasabb fokozatra (ez nálam 250 fok, légkeverésen).
- A szuffléformákat (ezek híján hőálló, szélesebb szájú bögréket) alaposan kivajazzuk, és kakaóporral megszórjuk.
- A vajat és a Nutellát egy kislábosban, nagyon kis lángon (ha van vaslapunk, helyezzük a láng alá) éppen csak összeolvasztjuk.
- A tűzről levesszük, hozzáadjuk a cukrot, a lisztet, egy kézi habverővel jól összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, és ezzel is szépen eldolgozzuk. Közepesen sűrű, pudingszerű, fényes masszát kapunk.
- Igazságosan elosztjuk a 4 formában, majd kivesszük a fagyasztóból a nutellagolyókat és mindegyik közepébe nyomunk egyet.
- Betesszük a sütőbe, és 8-9 percig sütjük. Akkor van kész, amikor a teteje kissé megemelkedik, és kérget kap. 10 percnél semmiképp se süssük tovább.
- A sütőből kivesszük, kb. 1 percet várunk, majd egy kistányérra borítjuk, és a formát leemeljük (nagyon könnyedén lejön, szinte kicsúszik belőle a sütemény.)
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 8 perc
- Receptkönyvben: 492
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 41917
- Feltöltés dátuma: 2011. február 19.
Ajánló
Köztudomású, hogy a Nutella szobahőmérsékleten jó, ennek ellenére ehhez a recepthez most szükség van arra, hogy lehűtsük. Ugyanis a sütemények belsejében Nutellagolyók bújnak meg. Szóval, tegyük be a Nutellát a hűtőbe, és a hideg Nutellából karalábévájóval vájjunk annyi golyót, ahány adagot szeretnénk elkészíteni, majd csomagoljuk fóliába, és tegyük be a fagyasztóba.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Február 5-én van a Nutella világnapja. Ti tudtátok? Bevallom, én nem. :P Ebből az alkalomból játékot hirdetett AzEszter, én pedig nem voltam rest kiötölni ezt a csodát itt ni. Imádom a Nutellát, de évek óta nem vettem. Hogy miért? Mert megeszem. Igen, az élelmiszerek normális, és általánosan elfogadott módja az, hogy megesszük. DE én azok közé tartozom (jó pár "sorstársammal" együtt), aki egy kanálnál nem tud megállni, és képes egy fél üveg (egyesek egy egész üveg) Nutellát kikanalazni néhány másodperc alatt. Szóval, ezért nem vettem, kerülöm a kísértést. Saját receptnél nem illik ilyen írni, de ez valami esz-mé-let-len (leginkább a Nutellának köszönhetően, nem nekem). Elkészítése majdnem hogy kevesebb ideig tart, mint ahogy a sütő bemelegedne, gyermekeknek, vagy gyermeki lekű felnőtteknek, Nutellaimádó hedonistáknak melegen ajánlom. Perzsze csak módjával. Nos, azt hiszem, ezennel le is tudtam a mai napi kalóriaadagomat.