r
Nosalty Logó

Nutellabomba

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Nutellabomba
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

690
Kalória
9.2g
Fehérje
68.7g
Szénhidrátok
42.2g
Zsír
26.4g
Víz
147.5g
Koleszterin
4.1g
Rost
44.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 690 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 2756 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 455 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    42.2 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.7 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    26.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 690 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.8 g

Zsír

  • Összesen
    168.6 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    590 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1641.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    373 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    690 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    274.6 g
  • Cukor
    178 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    105.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    889 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    357 mg
  • Retinol - A vitamin:
    873 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    529 micro
Összesen 2756 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    17.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 455 kcal

Elkészítés

  1. Először is, előmelegítjük a sütőt a legmagasabb fokozatra (ez nálam 250 fok, légkeverésen).
  2. A szuffléformákat (ezek híján hőálló, szélesebb szájú bögréket) alaposan kivajazzuk, és kakaóporral megszórjuk.
  3. A vajat és a Nutellát egy kislábosban, nagyon kis lángon (ha van vaslapunk, helyezzük a láng alá) éppen csak összeolvasztjuk.
  4. A tűzről levesszük, hozzáadjuk a cukrot, a lisztet, egy kézi habverővel jól összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, és ezzel is szépen eldolgozzuk. Közepesen sűrű, pudingszerű, fényes masszát kapunk.
  5. Igazságosan elosztjuk a 4 formában, majd kivesszük a fagyasztóból a nutellagolyókat és mindegyik közepébe nyomunk egyet.
  6. Betesszük a sütőbe, és 8-9 percig sütjük. Akkor van kész, amikor a teteje kissé megemelkedik, és kérget kap. 10 percnél semmiképp se süssük tovább.
  7. A sütőből kivesszük, kb. 1 percet várunk, majd egy kistányérra borítjuk, és a formát leemeljük (nagyon könnyedén lejön, szinte kicsúszik belőle a sütemény.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Február 5-én van a Nutella világnapja. Ti tudtátok? Bevallom, én nem. :P Ebből az alkalomból játékot hirdetett AzEszter, én pedig nem voltam rest kiötölni ezt a csodát itt ni. Imádom a Nutellát, de évek óta nem vettem. Hogy miért? Mert megeszem. Igen, az élelmiszerek normális, és általánosan elfogadott módja az, hogy megesszük. DE én azok közé tartozom (jó pár "sorstársammal" együtt), aki egy kanálnál nem tud megállni, és képes egy fél üveg (egyesek egy egész üveg) Nutellát kikanalazni néhány másodperc alatt. Szóval, ezért nem vettem, kerülöm a kísértést. Saját receptnél nem illik ilyen írni, de ez valami esz-mé-let-len (leginkább a Nutellának köszönhetően, nem nekem). Elkészítése majdnem hogy kevesebb ideig tart, mint ahogy a sütő bemelegedne, gyermekeknek, vagy gyermeki lekű felnőtteknek, Nutellaimádó hedonistáknak melegen ajánlom. Perzsze csak módjával. Nos, azt hiszem, ezennel le is tudtam a mai napi kalóriaadagomat.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Hájas tészta

Nevezhetnénk a „legbűnösebb levelesnek” is, olyan mennyiségű sertéshájjal készül ez a lemezes, ropogós, foszlós sütemény. De el kell ettől tekinteni, hiszen tényleg felejthetetlen ...

Lakos Benedek

Kinder bueno szelet mennyeien

A Kinder Bueno szeletért sokan rajonganak, ami nem csoda, hiszen egyik rétege finomabb, mint a másik. A mogyoróval, mogyorókrémmel és főzött krémmel készített édesség ezen verziója is ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!