r
Nosalty Logó

Nutella bonbon

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Júlia
Nutella bonbon
adag
Előkészítés
perc
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 40% Zsír
Összesen 249 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 40% Zsír
Összesen 2975 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 40% Zsír
Összesen 560 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 2% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    1.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 249 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 2% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.9 g

Zsír

  • Összesen
    205.6 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2868.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    861 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    470 mg
  • Foszfor
    1189 mg
  • Nátrium
    279 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    255.9 g
  • Cukor
    206 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    207 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 2975 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 2% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    38.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    541.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.3 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    2.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 560 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Legelőször is, hogyha valakinek nincs a törökmogyoró eleve pucolt állapotban, akkor kettő dolgot tudnak tenni: 1. sütőben, grillfokozaton egy pár percig pirítjuk a mogyorót, majd hagyjuk hűlni. Hűlés után elvileg a héja simán leválik. Legegyszerűbb úgy megpucolni, hogy egy konyharuhában dörzsölgetjük össze őket (olyan konyharuhában, amit már lehetőleg nem akarunk használni). 2. Kétszer annyi vizet forralunk, mint a mogyoró mennyisége, majd beledobjuk a szódabikarbónát, amitől felzizzen majd a víz. Ezután beletesszük a mogyorót is, és pár percig forraljuk. (A víz feketére változik majd, ne ijedjünk meg!) Utána gyorsan jeges vízbe zúdítjuk az összeset, és ennek hatására a héja le fog válni viszonylag egyszerűen.
  2. Na, ha megvan a meztelen mogyoró, akkor elektromos mixerbe tesszük az olajjal együtt, és aprítjuk, amíg be nem sűrűsödik, és az olaj ki nem csapódik. Ehhez hozzáadjuk a cukrot, a kakaót és a vaníliát, majd még tovább aprítjuk a robotgépben.
  3. Az utolsó hozzávalót, a csokit felolvasztjuk mikróban vagy vízfürdőben, és most még egyszer a robotgépbe tesszük, hogy jól összekeveredjen a csokival a mogyoró.
  4. Az utolsó lépés, hogy kis bonbon formákba öntjük, és hűtőben hagyjuk kihűlni. Én becsomagoltam a kis darabokat, és üvegedénybe tettem, hogy elajándékozhassam.
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1308
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 25.

Ajánló

Sokkal több türelmet igényel, mint azt eleinte gondoltam volna, a legtöbb időt a mogyoró pucolása veszi igénybe. Onnantól viszont megy, mint a karikacsapás.  Csakis az kezdjen bele, aki a pepecselős, sok türelmet igénylő munkát is elvégzi. Én is párszor majdnem feladtam. :D

Receptkategóriák

Az elkészítési módról ismét készült videó, amit a YouTube-on, JuliaNoms felhasználónév alatt lehet megtalálni (sajnos, most is csak angol nyelven). Az egész úgy kezdődött, hogy karácsonyra barátnőmnek ki akartam próbálni, hogy hogyan tudnék házi jellegű Nutellát készíteni. Mivel nem igazán jött össze, de mégsem akartam kidobni a már elkészült masszát, ezért egyszerűen formába öntöttem, ahol megszilárdult, úgyhogy bonbon lett belőle. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...