r
Nosalty Logó

Nugát szelet

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Sziszi
Nugát szelet
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

1014
Kalória
13.2g
Fehérje
115.1g
Szénhidrátok
57g
Zsír
49.9g
Víz
303.5g
Koleszterin
5.3g
Rost
86.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1014 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 6084 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 361 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    57 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    304 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    624.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.1 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    49.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    319 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    312 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 1014 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    79.4 g

Zsír

  • Összesen
    341.9 g
  • Telített zsírsav
    166 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    133 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1821 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3745.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    830 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    579 mg
  • Foszfor
    1605 mg
  • Nátrium
    524 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    690.5 g
  • Cukor
    519 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    299.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1913 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    290 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    1109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1874 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    457 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1726 micro
Összesen 6084 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    17.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 361 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta:
  2. A tésztához különválasztjuk a tojásokat. A tojásfehérjéket a fele cukorral és 4 evőkanál hideg vízzel kemény habbá verjük.
  3. A tojássárgájákat a cukor másik felével és ugyancsak 4 evőkanál hideg vízzel fehéredésig habosra verjük.
  4. A szódabikarbónát belekeverjük a lisztbe.
  5. A sárgájás habhoz felváltva adagoljuk a lisztet, darált mogyorót és a tojáshabot óvatosan, hogy azt össze ne törjük.
  6. A tésztát kis lángon sütjük, vigyázzunk, hogy ki ne szárítsuk. (A tészta lényegében vizes piskóta, csak a fele lisztet darált mogyoróval helyettesítjük.)
  7. Krém:
  8. A porcukrot, vaníliás cukrot, keményítőport, a három tojás sárgáját és a tejet csomómentessen összekeverjük, és gőz fölött sűrű krémmé főzzük. Lehűtjük a kérmet vízfürdőben, és néha átkeverjük, hogy ne bőrösödjön meg.
  9. A csokoládét is felolvasztjuk gőz felött, és lehűtjük, hogy ne legyen meleg, különben felolvasztja a vajat, amikor hozzákeverjük.
  10. A puha vajhoz robotgéppel hozzákeverjük a gőz felett megfőzött krémünket, majd a felolvasztott csokoládét is. Robotgéppel pár percig habosítjuk a krémet, és kész is.
  11. Összeállítás:
  12. A kihűlt tésztát félbevágjuk, megtöltjük a krémmel, amiből hagyunki egy kicsit a tetejére is.
  13. A tetejét megszórhatjuk darált vagy durvára vágott mogyoróval, de hagyhatjuk natúron is. A sütit hűtőben tároljuk. Akár tortaformán is elkészíthetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 30 perc

Nagyon megízlett egy nugátszelet, és akkor eldöntöttem, hogy szeretnék én is sütni, azon gondolkodtam, vajon mitől lesz nugát íze majd a sütimnek, végül úgy döntöttem, hogy egy mogyorós tésztát készítek csokikrémmel. És bevált, a tészta és a krém íze ahogy keveredik, nagyon finom nugátos ízt kapunk. A csokikrém receptje egyébként a receptes könyvemben a legfinomabb csokikrém név alatt fut így önmagában. A receptje egty régi kártyáról való, és szerintem ez a legfinomabb csokikrém, amit otthon el lehet készíteni. Remélem nektek is ízleni fog, ha elkészítitek.:)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Tejszínes carbonara spagetti

Egyszerűen elkészíthető, és mindemellett nagyszerű étel, nem fogyókúrás, de ez kell a magyar gyomornak, isteni volt, érdemes kipróbálnotok...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!