r
Nosalty Logó

Nudli palice konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
palice
Nudli palice konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A pirított morzsához

Összesen 825 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A pirított morzsához

Összesen 2473 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A pirított morzsához

Összesen 163 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1082.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    365 mg
  • Nátrium
    406 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 825 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.5 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3246.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    437 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    309 mg
  • Foszfor
    1095 mg
  • Nátrium
    1218 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    468.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    676.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    374 micro
  • Kolin:
    286 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    365 micro
Összesen 2473 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 163 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A pirított morzsához

Elkészítés

A tésztához

  1. A krumplit megtakarítjuk, megmossuk, apró kockákra vágjuk, és sós vízben megfőzzük.
  2. Amikor megfőtt leszűrjük, és teljesen kihűtjük, majd összetörjük.
  3. Belekeverjük a tojást, és apránként a lisztet. Egy nagyon ragacsos masszát kapunk, de így van jól.
  4. Belisztezzük a kezünket, és kicsípünk egy kicsit a masszából, hengert, nudlit formázva. Nem kell kinyújtani, vagdosni, centizni, stb. Lisztes kézzel, csak úgy a levegőben megsodrunk egy darabka masszát, és egy lisztes felületre sorakoztatjuk a nudlikat.
  5. Egy lábosban vizet forralunk, és adagonként kifőzzük a nudlikat.
  6. Egyenként beleengedjük a lassan fövő vízbe, és egy villával meglazítjuk, ha a lábos aljára ragadna. Mikor mind feljött, főzzük kb. 3-4 percig, majd kihalásszuk egy szűrőbe. Ameddig betesszük a következő adagot a vízbe, addig az előző adag kicsit lecsurog, és már mehet is a pirított zsemlemorzsába "hemperegni" vagy akár darált mákba is, ízlés szerint. A siker garantált!
  • Sütés ideje: 4 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 261
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 17983
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Családi recept, édesanyámtól tanultam. Minél jobban ragad a kezünkhöz, annál kevésbé fog ragadni a fogunkhoz  - így szól egy mondás mifelénk :) Tényleg így van: kicsit ragacsos a massza (lisztes kézzel viszont orvosolható ez a gond), de rettenetesen finom, vaj puha, nem kemény, rágós, gumiszerű a kész nudli.

Hozzávalók

A tésztához

A pirított morzsához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...