Noky&cheese
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 8% Zsír
A nokedlihez
-
100g finomliszt364 kcal
-
1g só0 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
50g víz0 kcal
A sajtszószhoz, a sütéshez és a tálaláshoz
-
9g bacon33 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
63g tej35 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
25g cheddar sajt101 kcal
-
0g cheddar sajt0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0 kcal
-
1g só0 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
7g zsemle18 kcal
-
10 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
Összesen
642
kcal
- 9% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 8% Zsír
A nokedlihez
-
400g finomliszt1456 kcal
-
2g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
200g víz0 kcal
A sajtszószhoz, a sütéshez és a tálaláshoz
-
34g bacon134 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
250g tej140 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
100g cheddar sajt403 kcal
-
0g cheddar sajt0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0 kcal
-
2g só0 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
27g zsemle74 kcal
-
10g parmezán sajt39 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
Összesen
2573
kcal
- 9% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 8% Zsír
A nokedlihez
-
31.8g finomliszt116 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
4.4g tojás5 kcal
-
15.9g víz0 kcal
A sajtszószhoz, a sütéshez és a tálaláshoz
-
2.7g bacon11 kcal
-
7.1g vöröshagyma3 kcal
-
19.9g tej11 kcal
-
2.4g finomliszt9 kcal
-
7.9g cheddar sajt32 kcal
-
0g cheddar sajt0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
1.1g vaj8 kcal
-
2.1g zsemle6 kcal
-
0.8g parmezán sajt3 kcal
-
3.6g petrezselyem1 kcal
Összesen
205
kcal
- 9% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.4 g
Zsír
-
Összesen 18.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 85 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1484 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 336 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 306 mg
-
Nátrium 739 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 117.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 181 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 186 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 131 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 597 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 711 micro
Összesen
642
kcal
- 9% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 93.8 g
Zsír
-
Összesen 75.7 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 338 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5936.2 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 208 mg
-
Kálcium 1346 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 179 mg
-
Foszfor 1222 mg
-
Nátrium 2958 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 365.1 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 468.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 724 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 71 micro
-
K vitamin: 744 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 263 micro
-
Kolin: 240 mg
-
Retinol - A vitamin: 525 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2389 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2844 micro
Összesen
2573
kcal
- 9% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 471.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 107 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 235 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 190 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 226 micro
Összesen
205
kcal
Hozzávalók
A nokedlihez
-
400 g finomliszt
-
1 ízlés szerint só
-
1 db tojás
A sajtszószhoz, a sütéshez és a tálaláshoz
-
2 szelet bacon
-
1 közepes db vöröshagyma
-
250 ml tej
-
2 ek finomliszt
-
1 ízlés szerint bors
-
1 ízlés szerint szerecsendió
-
1 ízlés szerint füstölt pirospaprika
-
1 ízlés szerint só
-
1 ek vaj
-
10 g parmezán sajt
-
1 csokor petrezselyem
Elkészítés
A nokedlihez
- A nokedlitésztát gyors mozdulatokkal bekeverjük, annyi vízzel, hogy ne legyen folyós.
- Forrásban lévő, sós vízben legalább 3-4 adagban, főzzük ki a nokedlit.
- Leszűrés után egyből a sajtos szószba tegyük.
A sajtszószhoz, a sütéshez és a tálaláshoz
- A bacon szeleteket pirítsuk meg egy nagy és mély serpenyőben, majd szedjük papírtörlőre száradni. Utána vágjuk apró kockára.
- A bacon zsírján pirítsuk meg az apróra kockázott hagymát.
- Szórjuk rá a lisztet ezzel is pirítsuk egy kicsit, majd öntsük fel tejjel.
- Szórjuk az edénybe a reszelt sajtokat, vörös és sárga cheddart, maj addig kevergessük, ameddig el nem olvad benne.
- Fűszerezzük: sóval, borssal, szerecsendióval és egy kevés füstölt paprikával ízlés szerint.
- Ha nem érezzük elég krémesnek tehetünk hozzá egy kanál vajat.
- A szószba forgassuk bele a nokedlit.
- Kivajazott, egyszemélyes hőálló tálkákba töltsük a sajtszószos nokedlit.
- A tálak tetejére szórjunk házilag készített morzsát, melyet egy felkockázott, sütőben megpirított barna, magos zsemléből, reszelt parmezánból és egy csokor petrezselyemből forgatunk össze késes aprítóban. (A petrezselyemből hagyjunk még díszítésnek pár levelet.)
- A tálkák így morzsával mehetnek a 200 fokra előmelegített sütőbe úgy 8-10 percere süni, vagy ameddig a morzsa kicsit megpirul a tetejükön.
- Tálalásnál szórjunk még frissen aprított petrezselymet és baconkockákat a tálakra. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 147
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 14907
- Feltöltés dátuma: 2021. május 28.
Ajánló
Gyerekek, ifjúlelkű felnőttek, és sajtkedvelők kedvence lesz ez a fullos egytálétel.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
578 recept
Nincs mese, az amerikai mac&cheese őrület beférkőzik mindenhová, amit lehet, azt sajtszószos mocsárba süppesztünk. Ha már gnocchival is kipróbáltuk, miért ne lehetne a makaróni helyett most nokedlivel merülni? Búvárfelszerelést fel, ez most nagggyon mély lesz! A kalóriákat nem ér számolni, a fürdőszobai mérleget most dugjuk jó mélyen el! Nincs értelme a dekákon szöszölni, amikor ezt a zseniális finomság kerül az asztalunkra. Nagykanállal essünk neki. Ezt most direkt besütöttük parmezános-petrezselymes morzsával, hogy legyen mit kopogtatni a tetején. Ebben a kis tálban tényleg eszméletlen kompakt lett.