r
Nosalty Logó

Nizzai saláta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Nizzai saláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A salátához

A vinaigrette mártáshoz

Összesen 654 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A salátához

A vinaigrette mártáshoz

Összesen 1310 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A salátához

A vinaigrette mártáshoz

Összesen 84 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    35.6 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    449 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2020.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    411 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    699 mg
  • Nátrium
    702 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    547.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    353 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    200 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    385 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    162 micro
  • β-karotin
    2049 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2056 micro
Összesen 654 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    71.2 g

Zsír

  • Összesen
    63.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    898 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4041.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    823 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    1398 mg
  • Nátrium
    1404 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.7 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1095 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    707 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    400 micro
  • K vitamin:
    247 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    346 micro
  • Kolin:
    770 mg
  • Retinol - A vitamin:
    350 micro
  • α-karotin
    323 micro
  • β-karotin
    4098 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    4113 micro
Összesen 1310 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    329 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 84 kcal

Hozzávalók

A salátához

A vinaigrette mártáshoz

Elkészítés

A salátához

  1. A krumplit és a tojást megfőzzük, megpucoljuk. (Ha nincs zöldbabsalátánk, a felszeletelt zöldbabot vízgőz felett pároljuk.)
  2. A krumplit kockákra vágjuk és meglocsoljuk az olajos hal levével (eredetileg olívaolajjal), megsózzuk. Hozzákeverjük a zöldbabot, kapribogyót, olajbogyót.
  3. A vinaigrette mártáshoz valókat összekeverjük.
  4. Egy tányérra, vagy tálkára salátaleveleket fektetünk, ráhalmozzuk a krumplis keveréket, majd olajoshal darabokat, tojáscikkeket, paradicsom szeleteket (ez nálam lemaradt:) helyezünk rá és meglocsoljuk a vinaigrette mártással. (A saláta és a paradicsom kivételével össze is keverhetjük, behűthetjük és tálaláskor adjuk hozzá a saláta levelet és a paradicsomot.)
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 25368
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ebben a nagy melegben jól jöhet egy kis saláta. A nizzai saláta egyik fő alkotó eleme a zöldbab, amelynek szezonja van. A salátához zsenge zöldbabot használjunk!

Hozzávalók

A salátához

A vinaigrette mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...