r
Nosalty Logó

Névnapi pudingtorta Samiyatól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Samiya
Névnapi pudingtorta Samiyatól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1104 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 6623 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 262 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    62.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    563.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.4 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 1104 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106 g

Zsír

  • Összesen
    377.4 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    867 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3383.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    1457 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    776 mg
  • Nátrium
    913 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    674.5 g
  • Cukor
    424 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1259 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    468 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1239 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    767 micro
Összesen 6623 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 262 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A puha vajat habosra keverjük. Apránként hozzáadva a cukrot, a vaníliás cukrot, az aromát és a sót, krémmé keverjük.
  2. A tojásokat egyenként alaposan beledolgozzuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral és az étkezési keményítővel, majd átszitáljuk. Két adagban a vajkrémbe keverjük. Ha túl sűrű lenne, pici tejjel lazíthatjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt formába öntjük és elsimítjuk. Előmelegített sütőben megsütjük. Ha kész, a tortakarimát eltávolítjuk és rácsra téve hűlni hagyjuk. A sütőpapírt lehúzzuk és vízszintesen félbevágjuk.
  4. A pudingot a tejjel és a cukorral megfőzzük, kicsit hűlni hagyjuk. Amikor langyosra hűlt, hozzáadjuk a mascarponet és belekeverjük a zselatint is.
  5. A tortakarimát visszapattintjuk a formára és visszatesszük a torta alsó felét. Rákenjük a krém 3/4-ét és rátesszük a torta tetejét. A maradék 1/4 krémet rákenjük és megszórjuk csokoládéforgáccsal.
  6. 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 129
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 17363
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 22.

Ajánló

Pudingimádóknak! Sokféleképpen lehet variálni a tölteléket, pl bővíthetjük gyümölcsdarabokkal, mondjuk eperrel vagy banánnal, puncspuding esetén mazsolával (akik szeretik). Igazából fantázia kérdése! :) A zselatint én mindenképp javasolnám a krémbe, mert a mascarpone eléggé fellazítja a pudingot és félő, hogy szétfolyik, amikor másnap levesszük a karimát a tortáról. Úgyhogy elfér az ott benne! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Párom névnapjára akartam sütni valamit, de nem tudtam választani a rengeteg recept közül. Ezért benéztem a spájzba, majd a hűtőbe, és "megszületett" ez a torta. Hogy miért tettem idézőjelbe a megszületett szót? Mert ez tipikusan egy olyan recept, ami minden 5. embernek eszébe jut. Tök egyszerű... És olyan kézenfekvő... Most biztosan sokan gondolják magukban: "Oooh, hát én ilyet már hányszor csináltam! Csak nem pont ugyanilyet!" Hát igen. De biztos vannak olyanok is, akik eddig még nem gondoltak erre! Akik szintén nagy pudingfogyasztók, mint mi. :) Ők most azt gondolhatják: "Jujj, ez de jó ötlet! Hogy ez eddig nem jutott eszembe!" Lehet előbb-utóbb nekik is eszükbe jut. De én most erre rásegítek! :) Elsősorban nekik szánom a receptet! Fogadják nagy szeretettel! :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...