Névnapi pudingtorta Samiyatól
- 8% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 29% Zsír
A tésztához
-
20g finomliszt73 kcal
-
19 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
6 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
23g epres pudingpor86 kcal
-
167g tej93 kcal
-
83g mascarpone337 kcal
-
33g cukor129 kcal
-
3g zselatinfix4 kcal
A tetejére
-
46 kcal
- 8% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 29% Zsír
A tésztához
-
120g finomliszt437 kcal
-
114 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
135g epres pudingpor514 kcal
-
1000g tej560 kcal
-
500g mascarpone2020 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
A tetejére
-
50g csokoládéforgács273 kcal
- 8% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 29% Zsír
A tésztához
-
4.7g finomliszt17 kcal
-
1.2g étkezési keményítő5 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
5.9g vaj42 kcal
-
5.9g cukor23 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
6.5g tojás8 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
5.3g epres pudingpor20 kcal
-
39.5g tej22 kcal
-
19.7g mascarpone80 kcal
-
7.9g cukor31 kcal
-
0.8g zselatinfix1 kcal
A tetejére
-
11 kcal
- 8% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.7 g
Zsír
-
Összesen 62.9 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 144 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 563.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 243 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 129 mg
-
Nátrium 152 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 112.4 g
-
Cukor 71 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 27.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 210 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 206 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 128 micro
- 8% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 106 g
Zsír
-
Összesen 377.4 g
-
Telített zsírsav 115 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 867 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3383.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 95 mg
-
Kálcium 1457 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 126 mg
-
Foszfor 776 mg
-
Nátrium 913 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 674.5 g
-
Cukor 424 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 163.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1259 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 104 micro
-
Kolin: 468 mg
-
Retinol - A vitamin: 1239 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 250 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 767 micro
- 8% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 14.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 133.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 31 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.6 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 6.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
12 dkg finomliszt
-
3 dkg étkezési keményítő
-
1 tk sütőpor
-
15 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 kávéskanál vaníliaaroma
-
3 db tojás
-
1 csipet só
A krémhez
-
1 l tej
-
50 dkg mascarpone
-
20 dkg cukor
-
1 csomag zselatinfix
A tetejére
-
5 dkg csokoládéforgács
Elkészítés
A tésztához
- A puha vajat habosra keverjük. Apránként hozzáadva a cukrot, a vaníliás cukrot, az aromát és a sót, krémmé keverjük.
- A tojásokat egyenként alaposan beledolgozzuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral és az étkezési keményítővel, majd átszitáljuk. Két adagban a vajkrémbe keverjük. Ha túl sűrű lenne, pici tejjel lazíthatjuk.
- Sütőpapírral bélelt formába öntjük és elsimítjuk. Előmelegített sütőben megsütjük. Ha kész, a tortakarimát eltávolítjuk és rácsra téve hűlni hagyjuk. A sütőpapírt lehúzzuk és vízszintesen félbevágjuk.
- A pudingot a tejjel és a cukorral megfőzzük, kicsit hűlni hagyjuk. Amikor langyosra hűlt, hozzáadjuk a mascarponet és belekeverjük a zselatint is.
- A tortakarimát visszapattintjuk a formára és visszatesszük a torta alsó felét. Rákenjük a krém 3/4-ét és rátesszük a torta tetejét. A maradék 1/4 krémet rákenjük és megszórjuk csokoládéforgáccsal.
- 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 129
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 17370
- Feltöltés dátuma: 2012. május 22.
Ajánló
Pudingimádóknak! Sokféleképpen lehet variálni a tölteléket, pl bővíthetjük gyümölcsdarabokkal, mondjuk eperrel vagy banánnal, puncspuding esetén mazsolával (akik szeretik). Igazából fantázia kérdése! :) A zselatint én mindenképp javasolnám a krémbe, mert a mascarpone eléggé fellazítja a pudingot és félő, hogy szétfolyik, amikor másnap levesszük a karimát a tortáról. Úgyhogy elfér az ott benne! :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Párom névnapjára akartam sütni valamit, de nem tudtam választani a rengeteg recept közül. Ezért benéztem a spájzba, majd a hűtőbe, és "megszületett" ez a torta. Hogy miért tettem idézőjelbe a megszületett szót? Mert ez tipikusan egy olyan recept, ami minden 5. embernek eszébe jut. Tök egyszerű... És olyan kézenfekvő... Most biztosan sokan gondolják magukban: "Oooh, hát én ilyet már hányszor csináltam! Csak nem pont ugyanilyet!" Hát igen. De biztos vannak olyanok is, akik eddig még nem gondoltak erre! Akik szintén nagy pudingfogyasztók, mint mi. :) Ők most azt gondolhatják: "Jujj, ez de jó ötlet! Hogy ez eddig nem jutott eszembe!" Lehet előbb-utóbb nekik is eszükbe jut. De én most erre rásegítek! :) Elsősorban nekik szánom a receptet! Fogadják nagy szeretettel! :)