r
Nosalty Logó

Neszmélyi hagymás-túrós

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Neszmélyi hagymás-túrós
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1605 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 6418 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 249 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.1 g

Zsír

  • Összesen
    100.5 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2529.7 g
  • Cink
    329 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    551 mg
  • Vas
    253 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    810 mg
  • Nátrium
    420 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    347.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    319 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    151 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    316 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    332 micro
Összesen 1605 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    240.2 g

Zsír

  • Összesen
    402 g
  • Telített zsírsav
    171 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    152 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    1579 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10118.9 g
  • Cink
    1316 mg
  • Szelén
    287 mg
  • Kálcium
    2204 mg
  • Vas
    1013 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    3242 mg
  • Nátrium
    1682 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    437.6 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1389.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1276 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    240 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    127 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    603 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    354 micro
  • Kolin:
    851 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1266 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1328 micro
Összesen 6418 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    394.5 g
  • Cink
    51 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    24 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 249 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A túrót villával áttörjük, ha nagyobb darabok vannak benne.
  2. Aliszttel, sóval,túróval, tojással ésa vízzelnokedli tésztát készítünk.
  3. Míg a tészta áll, addig a szalonnát apró kockákra vágjuk és pici zsiradékon pirosra pirítjuk.
  4. A szalonna darabkákat szedőkanállal kiszedjük és az apróra vágott hagymát a zsírjában megpároljuk.
  5. A nokedliket forrásban lévő vízbe szaggatjuk.
  6. Mikor az összes tészta kifőtt, felét belerakjuk egy kb. 25*32 cm-es tepsibe, rárakjuk a hagymát (zsírral együtt), szalonnát és meglocsoljuk a tejföllel.
  7. A maradék tésztátrárakjuk és durvára reszelt sajttal megszórjuk.
  8. 180 C-on pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x32x5
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 187
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 13255
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 18.

Ajánló

A nokedli tésztát lágyabbra szoktam csinálni, (ezért a "sok" víz) mert könnyebb szaggatni. Ha a szalonna elég sós, akkor nem kell, hogy a nokedlit nagyon sósra csináljuk. Természetesen az elkészítési idő módosul, ha van egy segítőnk, aki a szalonnára és a hagymára figyel, miközben a nokedlit szaggatjuk. A rétegezést lehet többször is ismételni, ha esetleg kisebb, de magasabb edényünk van. Az eredeti recept 1 dl tejfölt ír, de többet szoktam és egy kis vízzel kikeverem, a könnyebb locsolás érdekében.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk megunhatatlan étel, még Apukám is szereti, pedig a hagymás dolgokat messziről kerüli.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...