r
Nosalty Logó

Néró, a békebeli aprósütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Néró, a békebeli aprósütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 941 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3762 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 349 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    444 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.1 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 941 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.5 g

Zsír

  • Összesen
    128.2 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    981 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1776 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    836 mg
  • Nátrium
    367 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    596.4 g
  • Cukor
    323 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    263.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1131 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    643 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1115 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1037 micro
Összesen 3762 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 349 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A puha vajat a cukorral felverjük, hozzáadjuk egyenként a tojásokat, egy csipet sót, majd a lisztet több kisebb részletben. Egy már nem folyós, de még nem gyúrható állagú krémet kell kapnunk, ennek megfelelően adagoljuk a végén a lisztet: néha kicsit több, máskor kevesebb kell, mint a 30 dkg.
  2. Nyomózsákba, habzsákba, hablabdába tesszük a krémet, és sütőpapírral bélelt tepsi(k)re 2 cm köröket formázunk. Közöttük hagyjunk elég helyet, mert terülni fog a sütés során! A recept szerint 3 tepsire való krémet kapunk, amiből ~25-45 db kisebb-nagyobb sütit készíthetünk.
  3. Előmelegített 180 C fokos sütőben 8-12 perc alatt készre sütjük. A teteje mindvégig világosbarna marad, amikor a szélek elkezdenek bebarnulni, biztosan jó, azonnal vegyük ki!
  4. Ha kissé kihűlt, lekvárral összeragasztjuk, szorosan egymás mellé pakoljuk őket egy nagy tányérra, vagy szalvétával lefedett vágódeszkára.
  5. A csokoládét lassú tűzön vagy gőz felett egy csipet sóval megolvasztjuk, és vékony csíkokat húzunk belőle az aprósüteményünkre egy kiskanál, villa, mézpergető, habzsák, stb. segítségével. Hagyjuk lehűlni, majd hűtőbe tesszük, hogy teljesen megdermedjen a csokoládé és a lekvár.
  6. Ezután kóstolható, de a tökéletesség érdekében bedobozoljuk, és légmentesen lezárva szobahőmérsékleten tartjuk 1-2 napig, ezalatt csodásan bepuhulnak.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 118
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 59
  • Össznézettség: 46489
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 24.

Ajánló

Ez a klasszikus Néró néven futtatott, nagyjából ismeretlen eredetű aprósütemény, teasütemény. Nem hittem el, de tényleg kell legalább 1 nap ahhoz, hogy bepuhuljon a tészta, tényleg pár nappal  sütés után a legjobb, és megfelelően tárolva legalább 1 hétig eláll.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vendégvárónak kiváló, esti filmezéshez tuti jó, éjszaka félig csukott szemmel is sima ügy, forró kakaóval meg egyenesen mesés egy hideg, esős, őszi szombat reggelen. De úgy önmagában is a gyermekkort idéző, az asztalról/dobozból/kamrából elcsenni való kis finomság. A szupermarketekben kapható csomagolt variációk szépek és finomak, de a rengeteg térfogatnövelő és a tartósítók eléggé riasztó mennyiségben szerepelnek rajta. A cukrászdákban pedig újabban eszméletlen áron mérik, ahhoz képest, hogy tényleg nem túl sok munka és idő kell az elkészítéséhez.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...