r
Nosalty Logó

Néró aprósütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Néró aprósütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír

tészta

töltelék

tetejére

Összesen 668 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír

tészta

töltelék

tetejére

Összesen 4014 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír

tészta

töltelék

tetejére

Összesen 393 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    289 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    298 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 668 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    53.3 g

Zsír

  • Összesen
    206.4 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1734 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1592.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    281 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    904 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    487.9 g
  • Cukor
    176 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1828 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    1053 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1787 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    429 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1376 micro
Összesen 4014 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 393 kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék

tetejére

Elkészítés

tészta

  1. A puha vajat a porcukorral habosra keverjük. Ezután egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját, miközben robotgéppel folyamatosan keverjük. A tojássárgák hozzáadása után hozzákeverjük a lisztet és a lereszelt narancs héját.
  2. Az elkészült masszát nyomózsákba rakjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire diónyi gömböket nyomunk. 180 fokra előmelegített sütőben 13 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha az oldaluk már enyhén barnul.
  3. Egy-egy darab félgömböt szilvalekvárral összeragasztunk, és olvasztott étcsokival „behúzzuk”. Jól záródó dobozba tesszük, és fél nap után már fogyasztható is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 13 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6148
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 05.

Ajánló

Sárgabaracklekvárral is készíthető!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Néró méltatlanul elfeledett aprósüti, viszonylag ritkán készítjük, pedig megér mindent fáradozást. Bonyolultnak tűnhet a nyomózsákkal történő pepecselés miatt, pedig meglepően hamar elkészül… Csodásan omlós, puha lekváros harapnivaló apróság, a tetején néhány csepp feketecsokoládéval. Sokáig eláll, és napról-napra egyre puhább lesz. A legjobb módja a megmaradt tojássárgája felhasználásnak. Bátran fogjatok neki, mert ennek a receptnek a segítségével olyan sütit fogtok alkotni, ami jobb bármelyik cukrászdai társánál. 

Hozzávalók

tészta

töltelék

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...